MENÜ

Tolgahan İmal'ın Ankara yarış tahminleri

Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'ın Ankara yarış tahminleri

7 Ekim Cumartesi Ankara at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Kalitesi, taşıyacağı sıkletten fazla olan BAYBAŞKAN…

1.AYAK: Altılı ganyan bugün Ankara’da oldukça zorlu bir koşu ile başlıyor. Özellikle safkanlar arasındaki ciddi sıklet farklılıkları sonuca doğrudan tesir edecektir. Sentetik ve çim pistte gereksiz yarışlar koşan ve bu sebeple son yarışlarında varlık gösteremeyen MISTER RAIN, bu kez ideal koşullarında bambaşka bir performansa imza atabilir. Her ne kadar 39 gündür start almasa da geçmiş yarışlarında tatminkar işlere imza atan ve bugün için ciddi bir sıklet avantajı yakalayan BAŞYİĞİT öncelikli rakibidir. Kısa mesafe ve sıklet dezavantajlarını üstün formuyla bertaraf edebileceğine inandığım APIKO DORA ise bu ikilinin hemen ardından düşünülmelidir. COCHABAMBA, SLAYER SCREAM, BAHATHER, DÜLDÜLBİR, GALLOP TO WEST, YOLCUHAN ve SINABUNG ise imkanlar elverdiği oranda değerlendirmeye alınmalıdır.

2.AYAK: Yarış yaşamına kazanarak başlayan OĞLUM İLKER, akabindeki iki koşusunda da geciken ataklarıyla tabela içinde ve civarında geldi. Bu defa biraz daha önlerde takip edebilirse son metrelerdeki atakları kazanmasına yetebilir. Çim piste yatkın orijiniyle tatminkar yarışlar koşan ÜNSALMIŞ, yakın ara koşacak olsa da fit durumuyla SER EMİR ve ilk startında göz kamaştıran İSMİNAZ öncelikli rakipleridir. Her geçen gün aşama kaydeden PIRIL HANIM ve aşama içindeki UÇAN REİS ise sürprizde önereceğim ikilidir.

3.AYAK: Sir Percy Loraine Koşusunda, çim pist ve uzun mesafeli yarışlarında sayısız başarıya imza atan ve jenerasyonundaki birçok klas ismi geride bırakan BAYBAŞKAN, yine yatkın olduğu pist ve mesafede start alacak. Son yarışında boyun farkıyla ikinci kalan safkan, nazarımda kazanmış kadar başarılıydı. Normal şartlarda safkanlar arasındaki kilo farklarını çok önemserim. Özellikle de 63 kg ile start alan atlara karşı mesafeliyimdir. Ancak bugün için bu prensibimi biraz esneteceğim. Zira sıklet ve kalite farkını oranladığımda, Baybaşkan’ın kalitesi biraz fazla geliyor. Düzlükteki etkili akınlarıyla rakiplerine egemenlik kurmasını bekliyorum.

4.AYAK: 2 yaşlı İngiliz atlarının önemli klasiklerinden Kraliçe II.Elizabeth Koşusunda, yarış yaşamına iyi başlamayan MISS PLANET, sonrasında katıldığı yarışlarında harikalar yarattı. Özellikle son iki startında güçlü rakiplerini kolay geçmesi takdire şayandı. 56 gün kadar ara veren tay, hızlandırılmış bir idman programıyla bu koşuya hazırlandı. Nefes yönünden zorlanmazsa bir kez daha kazanması olağan neticedir. Sipse gibi muhteşem bir kısrağın temsilcisi olması sebebiyle yakından takip ettiğim ve her geçen gün aşama kaydederek beni yanıltmayan CİVANIM ise en ufak hatasında devreye girecek öncelikli rakibidir.

5.AYAK: Erken kaybettiğimiz değerlerimizden Okawngo adına düzenlenen mücadelede, 2 yaşlı İngiliz tayları yarış hayatlarına merhaba diyecekler. Her daim ayakları düz bassın… Çim pistte yatkın pedigrisi ve yeterli hazırlıklarıyla BABBINO favorimdir. Kısa mesafelerde iş yapabilecek kan hattıyla LADY BOURBON, iyi bir ahırın atı olan SPREAD THE JOY ve temsilcileri başarıdan başarıya koşan Torok’un tayı PAVLOVA öncelikli rakipleridir. Elbette şartlı-1 koşu olması münasebetiyle diğer tayların şansını da azımsayamayız.

6.AYAK: Lehine mesafeye çıkan DOMANİÇ, koşacağım derse kolay kazanır. Ancak zaman zaman beklentilerin altın kaldığını da görüyoruz. Bu sebeple favori göstermekle yetiniyorum. Apranti indirimine gidilmemesine şaşırdığım HAYATI CEDİD, yakaladığı iyi formuyla sert rakibidir. YILDIZABAKAN, BABAMENDUH, BERKALP ve CEFAKEŞ ise imkanlar elverdiği takdirde ilave edilmelidir. Şansınız ve bahtınız açık olsun…

( 4.6.2.7.8.5.3.1.9.11 ) ( 3.6.1.4.5.2 ) ( 1 ) ( 8.3 ) ( 1.5.8.7 ) ( 1.3.6.2.8.4 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ