MENÜ

Fenerbahçe Doğuş sezonu galibiyetle açtı

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin açılış karşılaşmasında Fenerbahçe Doğuş, iç sahada rakibi Banvit'i mağlup etmeyi başardı.

Fenerbahçe Doğuş sezonu galibiyetle açtı

2017-18 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin açılış karşılaşmasında Fenerbahçe Doğuş, rakibi Banvit'i 80-63 mağlup etti. İki takım üç gün öncesinde Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda karşı karşıya gelmiş ve yine kazanan 75-64'lük skorla Fenerbahçe Doğuş olmuştu.

Maça yeni transferi Jason Thompson'ın sayılarıyla başlayan Fenerbahçe Doğuş, rakibi Banvit'in Jake Odum ile karşılık verme çabalarına rağmen ilk çeyreği 18-12 önde geçen taraf oldu.

İkinci çeyreğin başında Sloukas, Sinan, Melli ve Guduric ile üst üste üçlük isabetleri bulan Fenerbahçe Doğuş, çeyreğin ortalarında farkı 13 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Çeyreğin sonlarında Banvit, Jake Odum ile farkı azaltsa da ilk yarı Fenerbahçe'nin 42-34'lük üstünlüğü ile sona erdi.

İlk yarı sonunda Fenerbahçe Doğuş'un en skorer isimleri ürettikleri 7'şer sayıyla Nicolo Melli ve Kostas Sloukas olurken, Banvit'in en skorerleri 15 sayıyla oynayan Odum ve 8 sayı üreten Adonis Thomas oldu.

Üçüncü çeyreğin özellikle son bölümünde Kostas Sloukas liderliğinde Jason Thompson ve Nicolo Melli'yi etkin şekilde kullanan Fenerbahçe Doğuş, farkı arttırarak çeyreği 64-41 önde kapatmayı başardı.

Fenerbahçe Doğuş son çeyreğe de Sinan Güler'in üçlüğü ile farkı 26 sayıya çıkartarak başladı. Farkı azaltma çabasındaki Banvit'te takımın önemli isimlerinden Gasper Vidmar, ilk sayılarını maçın bitimine 5:41 kala bulabildi. Fenerbahçe'nin genç oyuncularına dönmesi ile Banvit 4 dakika kala farkı 13 sayıya kadar indirmeyi başardı. Fakat Jason Thompson'ı tekrar devreye sokan Fenerbahçe Doğuş maçı 80-63 kazanan taraf oldu.

Fenerbahçe Doğuş'ta yeni transferlerden Jason Thompson 16 sayı, 9 ribaunt ile yıldızlaşırken, Luigi Datome 12, Kostas Sloukas 11 sayıyla maçı tamamladı.

Banvit'te Jake Odum ürettiği 24 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Adonis Thomas da Banvit adına ürettiği 10 sayıyla çift hanelere çıkan diğer isim oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ