MENÜ

Üç yıla 20 Türkiye şampiyonluğu sığdırdı

Gaziantep’te, yaklaşık 5 yıl önce yüzmeye başlayan Şehitkamil Belediyespor Kulübü sporcusu Tuğcan Kaytar, kısa sürede Türkiye şampiyonalarında dereceler elde etti.

Üç yıla 20 Türkiye şampiyonluğu sığdırdı

Gaziantep Şehitkamil Belediyespor Kulübünün sporcusu 15 yaşındaki Tuğcan Kaytar, yüzmede kısa sürede kendisini ispatlayarak, 20 Türkiye şampiyonluğu ile dünya beşinciliği elde etti.

Tuğcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmeye yaklaşık 5 yıl önce bir arkadaşının tavsiyesi üzerine başladığını anlattı.

Çok çalıştığını, azim ve kararlılıkla yoluna devam ettiğini vurgulayan milli sporcu, şunları kaydetti:

"Üç yıldır dereceler yapmaya başladım. Şimdiye kadar 20 Türkiye şampiyonluğum var. Bu sene Rusya’da yapılan 2017 Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda beşinci oldum. Dünya çapında girdiğim ilk yarıştı. Çok tecrübesizdim. Bundan sonraki hedefim gelecek sene İstanbul’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ilk üçe girmek."

Yüzmenin hayatına anlam kattığını dile getiren Tuğcan, "Çevremi genişlettim. Öz güvenim yerine geldi. Ailem başta olmak üzere çevremdeki herkes benimle gurur duyuyor. Arkadaşlarıma örnek oldum. Bana özenerek yüzmeye başlayanlar oldu." diye görüş belirtti.

- Antrenör Göz: "8 elit sporcudan biri"

Antrenör Ali Göz de beş yıldır Tuğcan Kaytar ile birlikte çalıştıklarını belirterek, milli sporcudan her zaman dereceler beklediğini söyledi.

Milli sporcunun dünya şampiyonasına giderken dereceyle döneceğini tahmin ettiğini belirten Göz, şöyle konuştu:

"Tuğcan 50, 100, 200 ve 400 metre disiplininde dünyadaki ilk 8 içinde yer alan elit bir sporcu. Hız ve dayanıklılık gerektiren, en zor kulvarlardan olan 200 ve 400 metrede yarışıyor. Rusya’daki Dünya Şampiyonası’nda 200 metre su üstünde yarıştı. 196 metrede hep öndeydi. Son 4 metrede geride kaldı. Biraz tecrübesizliğinden dolayı kaybetti. Disiplinli, çalışkan, zeki bir sporcu. inşallah ileride dünya dereceleri olacak."

Haberin Devamı
YORUM YAZ