MENÜ

Uzayan mesafe avantajıyla DEDE TAŞI… / Ankara at yarışları

Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal, bugünkü Ankara yarışlarını değerlendirdi.

Uzayan mesafe avantajıyla DEDE TAŞI… / Ankara at yarışları

1.AYAK: 3 yaşlı dişi Arap taylarının maiden mücadelesimde, henüz en iyi yavrusunu vermeyen Sultan De Faust’un çıkış içindeki temsilcisi BURUK SULTAN, İlkbahar ve Yeltay gibi klas isimlerle aynı anne hattından gelen BAHAR SULTAN, zamanla adını daha iyi yerlerde duyacağımız DUGEM, bu kez “Gözlük” takısıyla daha etkili koşabileceğine inandığım TURBONUN KIZI ve her iki yarışında da iyi görünen NİDA SULTAN ayrımsız şekilde kuponlardaki yerini almalıdır. Bu safkanlar arasından hangisini çıkarırsak o kazanır!

2.AYAK: Besleney, Aşemez ve Dayala gibi muhteşem safkanların anneden kardeşi Yaksan’ın temsilcisi olan BERKUK, güçlü kan hattına yakışır yarışlar koşmaya başladı. İyi bir bekleme yapan safkan, düzlükteki etkili ataklarıyla sonuca gidebilmekte. Bugün de müsait sıkletiyle benzer bir performansa imza atarak kazanabilir. Yarış görerek formunu ileriye taşıyan ASALETLİ, kolay kolay tabeladan düşmeyen İDEALİST, inişli çıkışlı bir performans grafiğine sahip olan DEMİRCENK, üstün süratiyle TAKILBERİ ve istikrarlı kısrak MAHREM ise bu zorlu koşuda sırasıyla önereceğim isimler.

3.AYAK: Şampiyon safkan Win River Win’in yetenekli temsilcisi WIN THE WEST, bugüne kadar katıldığı 13 koşuda, 5 birincilik elde ederek ne denli klas bir isim olduğunu gözler önüne serdi. İzmir kumundaki son yarışına anlam veremediğim safkan, bir evvelki Ankara pistindeki startında adeta yürüyerek ve uzak farkla kazanırken göz kamaştırıyordu. Son kazandığı koşusu ile benzer koşulları bulan safkanı rakiplerinin bir hatta birkaç adım önünde görüyorum. Yeniden iyi duruma gelen EREN EFENDİ ise ilk ve sert rakibidir. İki safkan arasındaki amansız mücadelenin ganyan olacak ismi tayin edeceği kanaatindeyim.

4.AYAK: Uzun mesafeye son derece yatkın yavruları bulunan Scream To Scream’in benzer nitelikteki temsilcisi DEDE TAŞI, son katıldığı A3 mücadelede Ulan Bator ve Miss Helin gibi safkanların ardında üçüncülük elde etmişti. Bir evvelki 1900 metrelik startında ise 157.06 ile kazanırken potoya biraz da sermayeli şekilde girerek ne denli formda olduğunu kanıtladı. Bu kez mesafenin 2400 metre olduğunu görüyoruz. Bana göre uzayan her mesafede DEDE TAŞI’nın lehinedir. İdeal koşullarını bulan safkanın, bu fırsatı kaçırmayarak rakiplerine hakim olmasını bekliyorum. Günün bankosu olarak da FANATİK HİPODROM okurlarının değerlendirmesine sunuyorum…

5.AYAK: Temsilcileri özellikle kısa mesafeli kum yarışlarında son derece etkili koşan Cuvee’nin, seri taylarından olan GALLUS, kazandığı yarışı sonrası daha da artan kondisyonuyla birinciliğin en güçlü adayıdır. Kocaeli pistindeki ilk startında adeta kenter kazanırken, rakiplerine de ciddi fark yapan TAŞKESEN, kazandığı tecrübe ile sertleşen rakiplerine de aynı tarifeyi uygulayabilir. Kum piste son derece yatkın pedigrisinin hakkını vererek yarış hayatına birincilikle başlayan USTAOĞLU ise mutlak suretle kuponlardaki yerini alması gereken üçüncü isimdir. Asıl mücadelenin bu taylar arasında cereyan edeceği görüşündeyim.

6.AYAK: Katıldığı son altı koşusunda tabeladan düşmeyen İSAKIZI, yaklaşık üç aydır start almasa da hazırlık bakımından yeterli görünen BİLGEPRENSES, her an kazanabilecek potansiyelde olan KIZIM ÖZÇELİK, gmrdüğü yarışlar sonrası kondisyonunu geliştiren ve bu kez “Gözlük” denecek olan KEMERHİSAR, onun aksine bu kez “Gözlük” takısı çıkarılan KOŞANSAÇAN, sürpriz atlarla kazanmayı seven Mehmet Akyavuz idaresinde NUDA KIZ ve Özgünhan temsilcisi ÖZŞİİR sıralamasını olanaklar dahilinde değerlendirmeye almalıyız. Şansınız ve bahtınız açık olsun…


( 2.1.4.9.8 ) ( 8.1.2.3.4.7 ) ( 2.1 ) ( 1 ) ( 4.5.6 ) ( 3.1.5.4.6.8.9 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ