MENÜ

Muhteşem ikili Dünya üçüncüsü

Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz’ü tüm Türkiye, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’ndaki okçuluktaki başarılı atışlarıyla tanıdı. Okçuluğun muhteşem ikilisi, şimdi de Dünya Yıldız ve Gençler Şampiyonası’nda bronz madalyanın sahibi oldu.

Muhteşem ikili Dünya üçüncüsü

Arjantin’de devam eden Dünya Yıldızlar ve Gençler Okçuluk Şampiyonası’nda ilk madalyamız, karışık çiftlerde geldi. Karışık çiftler ekibimizde ise, tüm Türkiye’nin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’yla tanıdığı Yasemin Ecem Anagöz (19) ile Mete Gazoz (18) vardı. Yarışlarda yaptıkları başarılı atışlarla gelecek için umut vaadeden ‘Muhteşem ikili’ yine gururumuz oldu. Mete ile Yasemin ikilisi, klasik yay yıldızlar karışıkta üçüncülük maçında Ukrayna’yı 6-0’la mağlup ederek bronz madalya elde etti. İlk turda Polonya’yı, çeyrek finalde Meksika’yı mağlup eden Ay-Yıldızlılar yarı finalde ise Rusya’ya takılarak finali kaçırdı. Bu arada klasik yay bireyselde, Mete Gazoz elenirken, Yasemin Ecem Anagöz yoluna devam ediyor.

Genç takımımız finalde

Şampiyonada bir diğer başarı ise Makaralı Yay Gençler Erkek Takımımızla geldi. İlk turda Avustralya’yı 217-209, ikinci turda İngiltere’yi 217-212, yarı finalde Meksika’yı 216-216 beraberlik atışı sonucunda (29-28) yenerek finalde ABD’nin rakibi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ