MENÜ

AYSUNUM foto çektirir /İzmir at yarışları

Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya, bugünkü İzmir yarışlarını değerlendirdi.

AYSUNUM foto çektirir /İzmir at yarışları

1.AYAK:FERZANDE KIZ, son yarışına tek kelimeyle bayıldım, binicisinin her komutuna anında karşılık verirken, ne denli iyi duruma geldiğini gözler önüne serdi, özellikle 4’lüye dönüp mesafeler uzadıkça farklılaşacağını düşünüyorum. ÖZGÜZEL, geçen yarışında kuma ilk kez çıktı, arkalarda kum yemekten mahvoldu desek yeridir, bir dahaki kum yarışını merakla bekliyorum, aslında baba ‘’Nevzatbey’’ zır kumcu bir açık yarış atıydı ama her at anası babası gibi tutacak diye bir kaide yok, şimdilik çimde daha iyi, beğendiğim bir tay. NAZLI DELAL, henüz maidenken bir önceki yarışında Hatay 2.si ‘’Güle Güle’’ nin kazandığı kısa vadeli yarışta koşması atdan beklentilerin yüksek olduğuna işaretdi, ardına uygun gruba dönünce süsledi, formda atı karşıma almam. YORAN GÜLÜ, ard arda iki kum denendi tutmadı, anneden kardeşi ‘’Sahipbey’’ gibi çimde daha iyi görüntü veriyor, yeniden pistine döndü, sürpriz yapabilir. ZENGİNCE, son yarışında tam karşılara akılmaya yakın virajla birlikte en dışarılara saptı nerden baksan 8 boy kaybetti, geldi bindirdi ama nereye? Oralardan yarış döndürmek çok zor, yine de üçüncü oldu, bugun farklı koşabilir. EVDEGÜL, maiden kazandı ama 1.18.58 yaptı, grubun en iyi ikinci bitiriş derecesi, devamını getirebilir. VİKONYA, kum-çim ayırmadan tatminkar yarışlar yapıyor, bu kadar atda ıskalayamam.

2.AYAK: SÜRMELİ SULTAN’ın peşini bırakmamakta ısrarcıyım, son yarışında kısa bir ara vermişti, bir nevi buranın provasını yaptı, tercihli start çekmiş, eğer öne erken sarkarsa karşılara bırakacağı nefesle direnip bombayı patlatabilir. Son yarışına oranla kilo alsa da 59’la daha önce kazandığı yarışı bulunan eli kulağındaki CANIM MİRA, bu grupla her zaman başa çıkabilecek potansiyeldeki KIŞGÜLÜ, formda atlardan ‘’Kuzen’’ arkasına yaptığı ikinciliği onu Handikap 15 bu yarışta haklı favori çıkarak olan BABAKAYRA, bu kez en iyi koştuğu mesafeye dönen ve son startında düzelmiş havası veren FETHİYE, zaman zaman ters yarışlar yapan NİŞANLI KIZ, ‘’Taşıyan’’ ın sürekli presine maruz kaldığı iki hafta önceki yarışını önemsemediğim BAMBAM, bu yarışta şans verdiğim atlardır.

3.AYAK:Son startında 800’e kadar yarış içerisinde biraz sertlik yapan, sonra koşuya kendini veren, ki virajıda 10 atda 9.dönen, bariyer dibine yaslanıp 400’den sonra uzun bir sprint atarken benim gözümde kazanan kadar kıymetli koşan, bir anda böyle form sıçraması göstermesinin anahtarını da kendisine o gün ilk kez denenen dilbağı takısından kaynaklandığını düşündüğüm AYSUNUM bugun bankomdur.

4.AYAK:Bu kez mesafesine dönen, İzmiri seven burda 3 de 2 yapan ILDIRBEYİ, el değiştirdikten sonra sınıf değiştiren BEKİRİM, Bursadaki Açık yarış ve İstanbuldaki kısa vadeden sonra aşığı olduğu ve tüm yarışlarını kazandığı İzmire geri dönen FAIR MONT, 5 ay aradan sonra yarış gören, civisinde iki Grup 3 galibiyeti, Çaldıran-Sakarya ikincilikleri bulunan yüksek kalite RADYOCU dörtlüsünü ayırmıyorum.

5.AYAK:Kazanma zamanları çoktan gelip geçen grubun en tecrübeli tayları NOEL MARKET ile PRETTY DUCHESS yazıp bırakıyorum.

6.AYAK:PRINCESS WESTPORT, TANZER, KRAL EGE, AYLİŞKO, HARPUTLUNUN OĞLU sıralamamdır.

2,3,9,5,12,7,4 // 13,1,4,5,8,14,9 // 5 // 3,6,4,5 // 7,8 // 3,2,9,11,7

Haberin Devamı
YORUM YAZ