MENÜ

TBF'den Bakan Bak'a ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Türkoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBF'den Bakan Bak'a ziyaret

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Osman Aşkın Bak’ın makamında gerçekleşen kabulde, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan da yer aldı.

Kabulde Bak, Türkiye’nin D Grubu maçları ile finallerine ev sahipliği yaptığı 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda A Milli Takım’ın performansının gelecek adına ümit verdiğini belirterek, "Öncelikle ülkemizin adına yakışır bir organizasyona imza attığınız için sizleri tebrik ediyorum. İnşallah gelecekte daha büyük başarılar yakalayacağız. Bakanlık olarak her zaman Türk basketbolunun destekçisiyiz. Basketbolumuza çok büyük hizmetlerinin olacağına inandığım tesis projelerinizi gönülden destekliyoruz. 2023 Dünya Basketbol Şampiyonası adaylığı sürecinde ülke olarak yanınızdayız." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, sporun birleştirici gücüne ve önemine vurgu yaparak, şunları kaydetti: "Yıllarca basketbolun içerisinde bulunan sporcularımızın basketbola olan borçlarını ödemeleri adına kapsamlı bir sosyal sorumluluk projesi içerisinde yer almalarının çok faydalı olacağına inanıyorum. Ülkemizin dört bir yanına gidelim. Çocuklarımız hayran oldukları basketbolcularla basketbol oynama şansına erişsin. Yapacağımız bu sihirli dokunuşlar belki de geleceğin büyük yıldızlarını ortaya çıkaracak."

Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak mahallelerde başlatılan "tesisleşme" hamlesiyle çocukların spora doğru bir şekilde yönlendirilmesi için de çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Türkoğlu’ndan Bakan Bak’a teşekkür

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu da Bakan Osman Aşkın Bak’a, Türk sporuna ve basketboluna vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek, "2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda hemen hemen her maçımızı yerinde takip ederek bizlere ne kadar destek olduğunuzu gösterdiniz. Sizlere, şahsım ve yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Türkoğlu, kabulde üzerinde "Osman Aşkın Bak" yazılı 53 numaralı milli formayı da Bakan Bak’a hediye etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ