MENÜ

Tolgahan İmal'in Kocaeli at yarışı tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Tolgahan İmal'in Kocaeli at yarışı tahminleri

Kocaeli at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Tolgahan İmal günün programını değerlendirdi.

Farklı kalitesiyle TUMBULZELE...

1.AYAK: 102 handikap puanı ile rakiplerinden farklı olan EL ASESINO, İzmir çim pistinde bileği bükülmeyen bir safkan. Bursa ve İstanbul çim pistlerinde de oldukça etkili performansları mevcut. Bugün için tek dezavantajı ilk kez start alacağı kum pist gibi görünüyor. Uyumlu jokeyi Gökhan Kocakaya idaresinde kum piste de biraz uyum sağlaması halinde kazanabileceğini düşünüyorum. Sıklet avantajı da bulunan formda kısrak SİNKIZI, iyi ahır bakımının hakkını vererek bu kez potoya uzanabilir. Altı aydır yarış koşmayan JİMFED, nefes sıkıntısı yaşamazsa birinciliğin bir diğer güçlü adayıdır. Süratli stiliyle BALYECİ SALİH ve Kocaeli’de iyi koşan TOKATÇI ise ihmal edilmeyecek potansiyeldeki isimler.

2.AYAK: Yine ilk ayakta olduğu gibi handikap puanlarına bakıldığında 110 puan ile hemen dikkat çeken TUMBULZELE, yarış hayatı boyunca ilk kez altı koşu üst üste tabela dışında kalarak hayal kırıklığı yaşatmıştı. Ancak son startında üçüncü olarak kötü gidişatına dur demesini bildi. Yeteneği kesinlikle tartışılmaz bir safkan olup, toparlanmış görüntüsüyle birincilik özlemini dindirebilir. Bulup bulabileceği en uygun grupta banko yazma riskine değer…

3.AYAK: 3 yaşlı Arap taylarının maiden mücadelesinde, ilk startında klas rakibi Bombacan ardında ikinci olan, akabinde katıldığı koşusunda ise üçüncü kalan ALYANAKLIM, artan kondisyonuyla rakiplerinin bir adım önündedir. Grubun deneyimli tayı KIZIM BÜŞRA, inişli çıkışlı performans grafiğine rağmen sert rakibidir. Son yarışına kesinlikle itibar etmediğim CÜRCEVELİ, orijinine layık koşabilirse GECE KUŞU, ilk startında kalitesini konuşturabilecek potansiyeldeki UMUTREİS ve tabela içindeki yarışları tatminkar olan TEKARSLAN ise mutlak suretle kuponlarda bulunmalıdır.

4.AYAK: Yarış hayatını hayranlıkla takip ettiğim atlardan birisi olan Angels Song, özellikle uzun mesafeli kum ve çim yarışlarında etkili temposuyla önemli başarılara imza atmıştı. Bu koşudaki temsilcisi THE WORLD IS YOURS ise harika eşkaliyle ahırlar bölgesinde dikkatime takılan atlardan birisi. Safkanın son üç startına bakacak olursak uzun mesafelerde kolay biçimde kazandığını görebiliriz. Yakaladığı üstün formuyla birinciliklerine bir yenisini ekleyeceği kanaatindeyim. Kocaeli’ye gittikten sonra bir anda kendisini bulan ve son derece parlak yarışlara imza atan NEON KHINGT ise en ufak hatasını geri çevirmeyecek durumdaki rakibidir. Bu iki safkanın ayrım gözetmeksizin değerlendirilmesi taraftarıyım.

5.AYAK: İlk yarışını son derece gösterişli kazanarak umut vaat eden TİNEMİS, akabindeki iki koşusunda ise varlık gösteremedi. Bu kez “Gözlük” takısıyla start alacak olan safkan, ilk kez kum pistte start alacak olsa da rakiplerinin uygunluğu ile kazanabilir. Etkili sprintiyle kazandığı koşusu ardından formunu biraz daha ileriye taşıyan MULTİ MİLYONER, İstanbul’dan iyi durumda gelen ASELSARE, her iki startında da fena görünmeyen SUNSHINE ve süratli stiliyle TRY MY ise sırasıyla değerlendirilmesini önereceğim rakipleridir.

6.AYAK: Son yarışını kazanırken pek de zorlanmayan TOROS DAĞI, kendisi kadar yetenekli ekürisi Mertadam ile birlikte koşuya ağırlığını koyabilir. Süratli stilini inatçı yarış karakteriyle birleştirerek etkili performanslara imza atan KIZILTUĞ, ilk ve sert rakibi olacaktır. Yine son derece inatçı bir karaktere sahip olan DOĞUHAN ve gördüğü yarışlarla formunu ileriye taşıyan SELDANINOĞLU ise bir sonraki adımda önereceğim ikilidir.


5
9
1
3
2



6





6
7
1
3
5
4


5
4




4
3
2
5
1

5
2
1
4

Haberin Devamı
YORUM YAZ