MENÜ

Muğla Menteşe at yaşıları yapıldı

20. Geleneksel Muğla Menteşe Rahvan At Yarışı  Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Rahvan At Yarışları ve Yetiştiricileri Spor Kulübü işbirliğinde organize edilen yarışta, 10 ilden yaklaşık 100 at boy gösterdi.

Muğla Menteşe at yaşıları yapıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe Belediyesi ve Muğla Rahvan At Yarışları ve Yetiştiricileri Spor Kulübü işbirliğinde organize edilen yarışta, 10 ilden yaklaşık 100 at boy gösterdi. Okunan dua, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan yarışlara, fotoğraf sanatçıları da ilgi gösterdi.

Baş, baş altı, büyük orta, küçük orta, dörtlü tay, üçlü tay, ithal A ve ithal B kategorilerinde yapılan yarışlar, büyük heyecana sahne oldu.Yarışlar sonunda kategorilerinde dereceye girenlere kupa verilirken, birincilere toplam 30 bin lira para ödülü dağıtıldı.

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, rahvan at yarışlarının hem yarışmacı hem de seyirci açısında oldukça ilgi gördüğünü söyledi.Yarışlara katılan herkese başarılar dileyen Gürün, “Trap, at yarışı ve Yörük şenlikleri bizim kültürümüzün bir parçasıdır. Biz bu kültürümüzü yaşatarak gelecek kuşaklara yansıtmamız gerekiyor. Bu bizim için çok önemli. Umuyorum önümüzdeki sene daha büyük bir katılımla bu yarışları yapar ve ulusal boyutta önemli bir koşu olarak adını duyuran bir koşu olur” diye konuştu.

20. Geleneksel Muğla Menteşe Rahvan At Yarışı’na ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduğunu kaydeden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de, yarışları takip eden konuklara “hoş geldiniz” dedi. Gümüş, atın Türk kültürünün önemli bir parçası olduğuna işaret ederek, “Rahvan at yarışları, Muğla’da sadece Menteşe ilçesinde düzenleniyor. Yaklaşık 60 yıldır ülkemizde bu yarışlar yapılıyor ve Ege Bölgesi’nde çok seviliyor. Biz de elimizden geldiğince bu geleneksel yarışların devam etmesi noktasında Menteşe Belediyesi olarak katkı sunmaya çalışıyoruz” dedi.

Muğla Menteşe at yaşıları yapıldı


Yarışlar hakkında muhabirimize açıklama yapan Muğla Rahvan At Yarışları ve Yetiştiricileri Spor Kulübü Başkanı Ali Haluk Çetiner ise, 20 yıldır düzenledikleri yarışların piknik ve şenlik havasında geçtiğini söyledi.Düzeyn Yaylası’nda düzenlenen yarışın ulusal bir yarış olduğunu ve 10 ilden yaklaşık 100 atın yarıştığını belirterek, “Rahvan at yarışları, geleneksel bir spordur. Bu geleneksel sporun gelecek nesillere aktarılması, sevdirmek ve Muğla’da bunun daha gelişmesi için gayret gösteriyoruz. Yarışlar ve değişik etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Mehmet GÜRSEL

Haberin Devamı
YORUM YAZ