MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

29 Eylül Cuma İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

VAZGEÇİLMEYEN ve STORMSEASWELL..

1.Ayak: Cuma ikinci altılı ganyanda Şartlı-1 koşuyla Arap tayları kariyerlerine başlayacak. İdman pistinde hazırlıklara bakarsak Baba Tayfun 1000 metrede 1.08-1.09 ile yeterli ve iyi işler yapmış. Bababülent’in 1200’lük işlerde 1.23-1.24 toplam dereceleri son 1000’i 1.09-1.10 olan çalışmaları da yeterli gözüküyor. Önce iç pistte 1.11 daha sonra sentetikte 1200’ü 1.21, 1000 metresi 1.08 olan işinde çok iyi gözüken Vazgeçilmeyen favorilerden biri olacaktır. Renginim isimli tayın da 1.08-1.09 dereceli işleri yeterli gibi gözüküyor. Orijinlere baktığımızda İlk dikkat çeken Vazgeçilmeyen olacaktır. Bu tayın annesi Uçanay Sanibel IA’nın kızı olup Yavuzca kısrak babasıdır. Eşleşme olarak Berk hattından Demirkazık seçimi doğru gözüken bu tayın kısrak babası da vasıflı olduğundan tayın idman durumu kalitesini göstereceğine işaret eder. Sıralamam Vazgeçilmeyen kazanıra girer başarılı olmazsa Mertadam ve Kanlıtay ile kardeş olan Okgibi, Emmi’nin kardeşi Tarantula, Renginim ve Bay Semih düşünürüm.

2.Ayak: Dumlupınar Koşusu 1400 metre çimde koşulacak olup ilk şansı Cankardeşler alacaktır. Büyük bir şampiyon olan bu atın verdiği 3 aylık araya rağmen ideal bir mesafede koşuyor olması yine şansını artırıyor. Ancak mesafede etkili atlar var. Geçen koşusunda az biraz mesafenin uzaması ile temposunu 1600’e taşıyamayan Adını Sen Koy bu grupta bile olsa bu kez çıktığı gibi gelebilir. Erkmen tempoyu sert götürürse sabırlı olursa bu durum Adını Sen Koy’a yarayabileceği gibi Akarçay’a da yarar. Amankaya 4 gün önce koşmuş olmasa şansı artardı. Kadhan, Sahipbey gibi isimler sezon sonuna doğru ciddi bir sürprize hazırlar.

3.Ayak: Bakırköy kaymakamlığı koşusunda gözler Ezop Kahramanı üzerinde olacak. Güney Kore’nin kaptığı genç aygır Archarcharch’ın oğlu olan bu atın 22 koşuda 7 birincilik, 8 ikinciliği bulunuyor. Hem mesafe hem pist bakımından artısı olan arıkanın kazanması normal sonuç olur. Yağmurun Fısıltısı bu pistte çok iyi koşuyor olup en ufak hatayı değerlendirecektir. Cash In bu kez rövanşı almak isteyecek bakalım nasıl koşar. My Sweet Lady bu arlar farklılaştı iyi koşmakta olup sürpriz isimdir.

4.Ayak: Hücum Tulgar adına yapılacak olan yarışta her türlü sonuca açık bir mücadele izleyeceğiz. Sürati ile çok iyi olan Kechiche bu grupta baştan tempoyu sert götürüp bitirmeye çalışır. Ancak havalar serin ve pist yumuşak olacağından Babadoğan sonlarda canlı gelerek iyi sonuç alabilir. Uludaz, Macadamia ve Anchors Aweigh her an koşu kazanacak duruma sahipler. Geride kalan isimler Marvelous Iron ve Yalpagan olup bu koşu kapamaya gider.

5.Ayak: Girdiği 4 çim koşuyu da kazanan Stormseaswell bu kez şansını sentetik pistte deniyor. Henrythenavigator yavrusu olan bu atın seriyi sürdürme niyeti var. Urfagülü, Ak Diamond ve Gaddara hata kollar.

6.Ayak: Arap taylarının bölünen şart-1 koşusunun bu ayağında idman durumu iyi olan Biralem, Buhara, Demirkurt, Doğabey ve Süreyya Hanım dikkate alınabilir. Orijinlere bakarsak Kaizbert yavrusu Bumbai ve Türbülans ne koşacaklarını kestiremediğim taylar. Kubata, Süreyya Hanım, Yenisey, Demirkurt, Fırtınam ve Biralem gözüme çarpan isimler. Bu koşu son derece sürprize açık gözüküyor.

7 2 2 7 2 11
7 // 3 8
1 4 5 1
3 3 4 4
8 6 1 3
9 6 13
10 2 12

Haberin Devamı
YORUM YAZ