MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın Bursa at yarış tahminleri

29 Eylül Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

BAY EMİR ile beşli ganyan

1.AYAK:Şampiyon ONURKAAN’ın temsilcisi ONURKAANINOĞLU, son startında karşılarda arttırmayınca binicisi hiç üzmeyip kendi haline bıraktı. Kesinlikle maidenlerde çok kalacak bir at değil, şimdiden söylüyorum en az iki tane kısa vade kazanır. Koştukça oturuyor. Bu kez ata dilbağı takacaklar, olumlu tepki vermesi yüksek ihtimal olup, ağır favorimdir. Alternatif kuponuma da tek gireceğim. Geniş kuponuma da Şartlı 5 koşudaki son startını önemsemediğim, bu kez maidene dönen ve o yarışından önce çimde katıldığı iki yarışta da ikinci olurken özellikle ‘’Boylam’’ gibi adından sıkça bahsettirecek bir açık yarış atı arkasına yaptığı ilk yarışından beri takibimde olan ŞERİFOĞLU’nu da ekleyip bırakacağım.

2.AYAK:KUZEN, maşallah yine taylığındaki gibi olmuş, geçen sene İzmirde çok güzel başlayıp, henüz 4.yarışında Grup 1 ÇANAKKALE’de boy göstermişti, yani kalibresi yüksek bir at. İzmir ve İstanbulda gövde gösterileri yaptığı son iki startı sonrası bu kez Bursa’da hat tricki yapıştırabilir. RAZYANA, süper kısrak ilerleyen yaşına rağmen tırnağından geleni yapıyor, bugun için kendisini rahatsız edebilecek ‘’Ruat’’ var ama Ruat eski at değil, kilosu da ağır, onu rakip seçmeyip, istediği yerde atlar, hele ki biraz da avans alabilirse arka taraf tutturamaz, kısrak handikap puanını konuşturur. HERGELE, ard arda iki kısa vadeden sonra Şartlı 4 yarışı bulunca hemen noktaladı, yakın ara koşacak olmasına rağmen form tutan iyi arap atlarında bu durum sıkıntı olmuyor, ki 2400’de de iki tane birinciliği olduğunuda hatırlatayım. Bir bakmışsınız gök nurlu, bir bakmışsınız yağmurlu diyip ters at familyasına koyduğum ve karşıma alamadığım YURTTAY, kısa vadeli son tabelası bu gruba yeterli gözüken kilosu da daha uygunlaşan, mesafe de tutan ZABALAM, uzun aradan sonra üste üste yarışlar koşup artık kondüsyonu oturtan, dikkat çekmek istediğim nokta ise 7 yaşında olmasına rağmen hayatında ilk kez 51.5’ları görecek olan TUMBULZELE diğer şans verdiğim atlardır.

3.AYAK:HOSLİ, İstanbuldaki yarışında ya anlık bir sıkıntı yaşadı ya da gününde değildi, Karataş ne yaptıysa cevap vermedi, o da düzlükte atı üzmemek için enseye bastı, bugun farklı koşar. Hafızaları kısa ve orta mesafelerle yoklasa da uzunda da kazanmışlığı bulunan ILDIR BEYİ, kısa ara sürecinde tedavisi yapılıp dinçlik yapacak olan kalite ANGEL HORSE, bu pisti seven önceki uzun yarışında burda şov yapan WRITTE TO ELLIE, farklılaşmaya başlayan WASAHOF, zaman zaman ters yarışlar yapan LITTLE BIRD at eksiltmeyeceğim bu yarışta sıralamamdır.

4.AYAK:Son dört startının üçünde açık yarış koşan araya sıkıştırdığı kısa vadede yem kenteri yapan BAYAZID, çok süratli safkan WONDER, çime ilk kez çıkacak olup anneden kardeşi ‘’Jet Fly’’ ın çim atı olduğunu düşünerek kendiside tutacaktır görüşünde olduğum RHYTHM DIVINE, son dönemdeki formu malum MONTANA, mesafe istediğini düşündüğüm ve bu kez bulan OĞLUM MURAT imkanlar dahilinde değerlendirilmelidir.

5.AYAK:BAY EMİR, için fazla söze gerek duymuyorum, geçen İzmir yazımda söylediğim yineliyorum, geleni gideni temizliyor, maşallah, nazar değmesin.

6.AYAK:Açıklama yapmaya yerim kalmadığı için sıralamaya şablondan bakabilirsiniz.

8,9 // 8,4,1,6,11,7 // 2,3,1,6,5,4 // 1,8,6,4,5 // 1 // 7,10,2,1,3,18

Haberin Devamı
YORUM YAZ