MENÜ

Cumhuriyet Koşusu hazırlıkları başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl beşincisini gerçekleştireceği Cumhuriyet Koşusu ile ilgili olarak çalışmalarına başladı.

Cumhuriyet Koşusu hazırlıkları başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında bu yıl 5. kez “Cumhuriyet Koşusu ve Çocuk Maratonu” düzenleyecek. 29 Ekim Pazar günü Sekapark’ta gerçekleştirilecek koşuya geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da vatandaşların büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Cumhuriyet Koşusu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kentin bir geleneği haline gelen Cumhuriyet Koşusu ile ilgili olarak çalışmalarına başladı ve proje ortaklarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü ve Atletizm Federasyonu YöKocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl beşincisini gerçekleştireceği Cumhuriyet Koşusu ile ilgili olarak çalışmalarına başladı.netim Kurulu Üyesi Yasin Özlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Milli Eğitim Spor Şube Müdürü Haşmet Batur, Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Engin Yaşar, Spor Şube Müdürü Ziyaülhak Sarıgül ve Spor Müdürlüğü organizasyon birimi yetkilileri katıldı.

Toplantıda konuşan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Cumhuriyet Koşusunun kent için bir gelenek haline geldiğini söyledi. Bu önemli organizasyonun Cumhuriyet kutlamalarına anlam kattığını ve artık vatandaşlar tarafından her yıl beklenilir hale geldiğini ifade eden Bilgi, “Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyet Koşusuna büyük önem veriyoruz. Bu organizasyonda hem Cumhuriyetimizin kuruluşunu kutluyoruz, hem de birlik ve beraberliğimizi gösteriyoruz. Bu yıl da bu organizasyonumuzu proje ortaklarımızla en iyi şekilde gerçekleştireceğiz” dedi.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürlüğü, geçmiş yıllarda gerçekleştirilen Cumhuriyet Koşuları ile ilgili geniş kapsamlı bir brifing verdi. Koşu, 3 kilometre halk, 10 kilometre profesyonel sporcu ve 1 kilometrelik çocuk maratonu kategorilerinde düzenlenecek. Yarışmalarda ilk 10 dereceye giren koşucular, derecesine göre madalya ve nakdi ödülle desteklenecek.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ