MENÜ

Ata sporu okçuluğa ‘Ya Hak' diyerek başlandı

Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü Derneği ve Muş Alparslan Üniversitesi okçular topluluğu tarafından Sultan Alparslan diyarı Muş’ta unutulmaya yüz tutan ata sporu okçuluğu yeniden ‘Ya Hak’ diyerek yaşatılmaya başlandı.

Ata sporu okçuluğa ‘Ya Hak' diyerek başlandı

Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Sabahattin Akış’ın öncülüğünde yürütülmekte olan Ata sporu olan okçuluk eğitimleri başlatıldı. Muş Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde başlatılan eğitime katılan öğrenciler, tarihi değer taşıyan ata sporu okçuluğu öğrenmeye başladı.

Atış alanında okçuluk hakkında öğrencilere bilgi veren kulüp başkanı Sabahattin Akış, ok ve yayın nasıl tutulması gerektiğini, temel kuralların ne olduğunu uygulamalı olarak hatırlattı. Yapılan ok atışlarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Sabahattin Akış, “Ata sporumuz olan okçuluğun Muhammed Alparslan’ın diyarı olan Malazgirt ve Muş’ta olmamasından mütevellit bu ata sporu okçuluğu genç kardeşlerimize aktarmak için böyle bir çalışmada bulunmak istedik. Şu anki dernek çalışmamız ve Muş Alparslan Üniversitesi okçular topluluğu olarak genç kardeşlerimize ya Hak diyerek, Bismillah diyerek başlamış bulunmaktayız. Kısmet olursa ata sporumuz olan okçuluğu genç kardeşlerimizle daha güzel, daha ileriye taşıyabilmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf etme çaba sarf edeceğiz. Muş Okçular ve Atıcılar Kulübü olarak şu anda toplamda 18 sporcumuz bulunmakta. Muş Alparslan Üniversitesi topluluğu olarak da şu anda 12 öğrencimiz aktif bir şekilde bu sporumuza devam etmektedir. Muş Alparslan Üniversitesi Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Şakir hoca ve Esra hocamız bu çalışmayla ilgili bizzat ilgileniyorlar. Broşür çalışmamızı da şu anda çalışmış bulunmaktayız” dedi.

“Oku tutup attığım zaman resmen tarihi hissediyorum”

Muş Alparslan Üniversitesi 4. sınıf tarih öğrencisi Mizgin Tanrıkulu ise, bu spor ile ilk defa Muş Alparslan Üniversitesi ve Sultan Alparslan şehri Muş’ta tanıştığını söyledi. Bu tür bir faaliyete daha önce hiçbir şekilde katılmadığını ifade eden Tanrıkulu, “Ama burada Sultan Alparslan’ın şehri Muş’ta karşılaştım ve katılayım dedim. Çünkü tarihsel bir spor. Bende buna katılmak istedim. Benden sonra gelecek öğrencilere de öncülük etmek için. Benim için çok güzel bir spor. Çünkü tarih ile iç içe olan bir spor. Burada oku tutup attığım zaman resmen tarihi hissediyormuşum gibi geliyor bana. Çok güzel bir duygu. Bir hedefim var, hedefi tutturmak en önemlisi tabi ki on ikiden tutturmak” şeklinde konuştu.

İHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ