MENÜ

İspanya'da Süper Kupa, Valencia'nın

İspanya Süper Kupası'nda kazanan son sezonun lig şampiyonu Valencia Basket oldu.

İspanya'da Süper Kupa, Valencia'nın

İspanya Süper Kupası Finali'nde, yarı finalde Real Madrid'i eleyerek gelen ev sahibi Gran Canaria ile son lig şampiyonu Valencia Basket karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 69-63'lük skorla kazanan Valencia, kupanın sahibi oldu.

Maça iyi başlayan ev sahibi Gran Canaria, ilk yarıyı 32-23 önde kapatmayı başardı. Fakat üçüncü çeyreğe Valencia'nın performansı damga vurdu. İlk yarıda 23 sayı atabilen son şampiyon sadece üçüncü çeyrekte 25 sayı atıp, rakibini de 14 sayıda tutarak maça ortak oldu. Son çeyrekte de başarılı performansını sürdüren Valencia, maçı ve kupayı kazanan taraf oldu.

Valencia'da takımın ana parçaları San Emeterio 18 sayı, Bojan Dubljevic 16 sayı üretirken yarı final maçının yıldızı yeni transfer Erick Green de 13 sayıyla oynadı.

Gran Canaria cephesinde ise sadece iki isim çift haneli skorlara ulaşırken Marcus Eriksson 13 sayıyla en skorer isim oldu.

Süper Kupa'nın MVP'si Erick Green

Valencia Basket'in yeni transferi Erick Green, yarı finalde Unicaja Malaga'ya karşı ürettiği 18 sayıyla takımının en skorer ismi olmuştu. Finalde de ürettiği 13 sayıyla takımının galibiyetine katkı sağlayan Amerikalı oyuncu Süper Kupa'nın En Değerli Oyuncusu ödülünün sahibi oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ