MENÜ

Clyburn, CSKA'ya galibiyeti getirdi

Zadar Basketbol Turnuvası’nda CSKA Moskova, geçtiğimiz sezonu Darüşşafaka'da geçiren Will Clyburn'un etkili oyunuyla Bayern Münih’i 80-70 yenerek finale kaldı.

Clyburn, CSKA'ya galibiyeti getirdi

Hırvatistan’da bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Fenerbahçe Doğuş’un da katıldığı turnuvanın yarı finalinde Rusya’dan CSKA Moskova ile Almanya temsilcisi Bayern Münih karşılaştı.

Zadar kentindeki Kresimir Cosic Spor Salonu’nda oynanan maçın ilk periyodunu 27-17 önde kapatan CSKA Moskova, ikinci çeyrekte Bayern Münih ile arasındaki skor farkını koruyamasa da devreye 40-37 önde girdi.

Üçüncü periyoda etkili başlayan Bayern, üstünlüğü de ele geçirmiş olmasına rağmen Rus temsilcisinin çeyrek sonuna doğru artan performansı çeyreği 57-55 önde kapatmalarını sağladı.

Son çeyrekte daha tempolu şekilde oyunda üstünlüğünü ortaya koyan CSKA Moskova maçı 80-70 kazanan taraf oldu.

CSKA Moskova'da Darüşşafaka'dan transfer Will Clyburn 16 sayı, 6 ribaunt, 4 top çalma ile galibiyeti getiren isim olurken bir başka yeni transfer Leo Westermann 17, takımın yıldızı Nando De Colo da 15 sayıyla oynadı.

Bayern Münih'te ise Devin Booker ürettiği 18 sayıyla maçın en skorer ismi olmayı başardı.

Bu sonuçla B Grubu’ndaki ikinci maçından da galibiyetle ayrılan CSKA Moskova, adını finale yazdırdı. Rus ekibinin finaldeki rakibi temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş olacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ