MENÜ

Fenerbahçe Doğuş - Brose Bamberg maçı hangi kanalda saat kaçta?

Yeni sezon öncesi Zadar Turnuvası heyecanı yaşanıyor. Temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş Euroleague apoletiyle ilk maçına Brose Bamberg karşısında çıkacak. Peki, Fenerbahçe Doğuş - Brose Bamberg maçı hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak? Gibi soruların cevabı ve detaylar fanatik.com.tr'de...

Fenerbahçe Doğuş - Brose Bamberg maçı hangi kanalda saat kaçta?

Euroleague şampiyonu olarak tarih yazan Fenerbahçe Doğuş Zadar Turnuvası ile parkelere dönüyor. Temsilcimiz yeni sezon öncesi bu ciddi turnuvada ilk maçına Alman ekibi Brose Bamberg'e karşı çıkacak. Fenerbahçe Doğuş'ta özellikle yeni transferlerin ve yerli oyuncuların süre alması bekleniyor. Fenerbahçe Doğuş - Brose Bamberg maçıyla ilgili detaylar ve yayın bilgileri haberimizde...

Fenerbahçe Doğuş - Brose Bamberg maçı hangi kanalda saat kaçta?

Fenerbahçe Doğuş, Zadar Turnuvası’ndaki ilk maçında Almanya temsilcisi Brose Bamberg ile karşılaşıyor. 22 Eylül Cuma günü TSİ 18:30’da başlayacak mücadele NTV Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.

Zadar Turnuvası’nda gruplar ve maç programı şu şekilde:

A Grubu: Fenerbahçe Doğuş, Brose Bamberg, BC Khimki
B Grubu: CSKA Moskova, KK Zadar, Bayern Münih

İlk gün maçları (21 Eylül):
Brose Bamberg – Khimki: 75-77
Bayern Münih – KK Zadar: 78-68

22 Eylül:
18:30 – Fenerbahçe Doğuş – Brose Bamberg
21:00 – KK Zadar – CSKA Moskova

23 Eylül:
19:00 – CSKA Moskova – Bayern Münih
21:30 – Fenerbahçe Doğuş – BC Khimki

24 Eylül:
17:00 – Beşincilik Maçı
19:30 – Üçüncülük Maçı
22:00 – Final Maçı

Fenerbahçe Doğuş’ta Son Durum

Fenerbahçe Doğuş’ta sakatlıkları bulunan Ali Muhammed ve Nikola Kalinic, kamp kadrosunda yer almıyor. İki oyuncunun da tedavileri İstanbul’da sürüyor. Eşi doğum yapan ve ikinci kez baba olma mutluluğu yaşayan James Nunnally ise izinli olarak Amerika’da bulunuyor.

Fenerbahçe'de Luigi Datome, Nicolo Melli, Kostas Sloukas ve Marko Guduric, Zadar’da takıma dahil oldu ve 21 Eylül Perşembe günü yapılan taktik idmanında yer aldı.

Fenerbahçe Doğuş, rakibiyle geçtiğimiz yıl Euroleague’de iki kez karşılaştı. İlk hafta mücadelesinde rakibini İstanbul’da 67-66 ile geçen sarı-lacivertliler, Almanya’daki zorlu maçtan da 83-78 galip ayrıldı.

Fenerbahçe Doğuş’un bu yılki kadrosunda yer alan Nicolo Melli, geçtiğimiz sezon Bamberg’in başarısı için ter döküyordu. Bir başka önemli oyuncu Brad Wanamaker da 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında Almanya ekibinin formasını terletti.

Brose Bamberg Hakkında

1955 yılında kurulan Almanya temsilcisi Brose Bamberg, 2000’li yıllardan itibaren Avrupa basketbolunda söz sahibi olmaya başladı. 2004 yılından başlayarak Eurocup ve Euroleague’de boy gösteren Bamberg, ilk Almanya Ligi şampiyonluğunu da 2005 senesinde elde etti.

2005-2006’da Euroleague’de Top 16 yapma başarısı gösteren Bamberg, 2007 yılında da ikinci Almanya Ligi şampiyonluğuna ulaştı.

Üç sezondur Andrea Trinchieri tarafından çalıştırılan Bamberg, geride bıraktığımız sezonda Almanya Ligi ve Almanya Kupası’nı kazandı. Rakibimizin müzesinde dokuz Almanya Ligi, beş Almanya Kupası ve beş Almanya Süper Kupası şampiyonlukları bulunuyor.

2000’li yıllarda birçok önemli oyuncunun durağı olmuş Bamberg’in formasını giymiş isimler arasında Demond Mallet, Kyle Hines, Casey Jacobsen, Marcus Slaughter, Brad Wanamaker, Darius Miller ve Fabien Causeur gibi yabancı oyuncular olarak dikkat çekiyor. Ademola Okulaja, Steffen Hamann, Tibor Pleiss, Maik Zirbes ve Daniel Theis ise rakibimizde forma giymiş önemli Alman oyuncular olarak hafızalara kazındı.

Brose Bamberg’de Nicolo Melli, Darius Miller, Janis Strelnieks, Fabien Causeur, Daniel Theis, Vladimir Veremeenko ve Jerel McNeal , yaz döneminde kadrodan ayrıldı. Rakip, bu sezon öncesi kadrosuna Olimpiakos takımından İtalyan guard Daniel Hackett’ı, Maccabi’den Birleşik Amerikalı uzun forvet Quincy Miller’ı, bir dönem Fenerbahçe'de forma giyen ve geçtiğimiz yılı Milano’da geçiren Ricky Hickman’ı, Kızılyıldız’ın uzun forveti Luka Mitrovic’i, Bayern Münih’in tecrübeli guardı Bryce Taylor’u ve Ulm takımının uzun oyuncusu Augustine Rubit’i kattı.

Brose Bamberg’de, yine bir dönem Fenerbahçe forması giyen Nikos Zisis’in yanı sıra Maodo Lo, Lucca Staiger, Elias Harris, Patrick Heckmann, Leon Radosevic ve Louis Olinde ise bu sezon da Alman temsilcisi ile yola devam ediyor.

Bamberg, turnuvadaki ilk maçında Khimki’ye (bir uzatma bölümünün ardından 77-75 mağlup oldu. Bamberg’de Luka Mitrovic 15, Bryce Taylor 13, Ricky Hickman ve Daniel Hackett ise 10’ar sayı buldu. Bamber'de Sloven oyuncu Aleksey Nikolic, bu mücadelede maç kadrosunda yer almadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ