MENÜ

Aslan her alanda lider

İlk 5 hafta itibariyle puan cetvelinin zirvesinde yer alan, rakip filelere en çok gol gönderen takım konumunda bulunan Galatasaray, diğer birçok istatistik tablosunda da önde. Pas isabetinden, en çok ceza sahasına giren takımlara kadar her alanda Aslan lider...

Aslan her alanda lider

Galatasaray geride bıraktığımız 5 haftada 13 golle ligin en fazla gol atan takımı olurken isabetli pas konusunda da zirvede... 2230 pasla bu alanda başı çeken Sarı-Kırmızılılar’ı 2184 isabetli pasla Fenerbahçe ve 2112 isabetli pasla Başakşehir takip ediyor. Galatasaray ayrıca pasların isabet oranında yüzde 85 ile ilk sırada... Bu alanda Beşiktaş yüzde 84 ile ikinci, Başakşehir ise yüzde 83 ile üçüncü konumda bulunuyor.

Osmanlı ve Beşiktaş takipte

Sarı-Kırmızılılar ayrıca ligin rakip ceza sahasında en çok topla buluşan takımı... 5 maçta toplam 109 kez rakip ceza sahasında topla buluşan Galatasaray’ın ardından Osmanlıspor 108 ve Beşiktaş 107 kez ile takipteki takımlar... Galatasaray ayrıca rakipten top kapma girişimi sayısında Karabükspor’un (114) ardından 107 kez ile ikinci sırada.

Ndiaye gümbür gümbür geliyor

Ligin ilk 5 haftası itibariyle topla en çok buluşan oyuncular sıralamasında da Galatasaraylı isimler başı çekiyor. Fernando 472 ile birinci, Belhanda ise 404 ile ikinci sırada bulunuyor. Badou Ndiaye ise ligde başarılı çalım istatistiğinde Kasımpaşa’dan Trezeguet’nin ardından 15 ile ikinci konumda.

Tolga Ciğerci listeye girdi

İsabetli pas sayısında Fernando 353 ile ligin en tepesinde... Ligin en fazla isabetli şut çeken üç oyuncusundan biri ise Bafetimbi Gomis. Fransız yıldız çektiği 9 isabetli şutun 7’sini gol yaparak gol krallığında zirvede yer alıyor. 4 gol atan Tolga Ciğerci ise bu alanda Yeni Malatyaspor forması giyen Khalid Boutaib ile 3. sırayı paylaşıyor.

Rodrigues zirveyi paylaşıyor

Gomis ayrıca rakip ceza sahasında 30 kez topla buluşarak bu alanda Alanyaspor’dan Vagner Love ile birlikte ilk sırada yer alıyor. Aynı kategoride ise Garry Rodrigues 23 kez ile bu ikiliyi takip ediyor. Rodrigues ayrıca 3 asistle de ligin asist krallığı sıralamasında da Caner Erkin, Badji ve Emre Belözoğlu ile birlikte zirvede bulunuyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ