MENÜ

Adına yakışır jübile

Avrupa basketbolunda önemli bir yere sahip olan Sırp çalıştırıcı Dusan Ivkovic, 48 yıllık kariyerine noktayı koydu. Efsane ismin, jübilesine coach Obradovic’ten tutun da ünlü tenisçi Djokovic’e kadar birçok yıldız sporcu yer aldı.

Adına yakışır jübile

Bir dönem Anadolu Efes’i de çalıştıran efsane basketbol başantrenörü Dusan Ivkovic, başarılarla dolu 48 yıllık profesyonel kariyerini noktaladı. 73 yaşındaki Ivkovic için Euroleague tarafından jübile maçı düzenlendi. Sırp başantrenörün daha önce çalıştırdığı ekiplerin oyuncularından oluşan ‘Ivkovic Stars’ ile eski takımı Olympiakos, Yunanistan’daki Barış ve Dostluk Stadı’nda (SEF) karşı karşıya geldi. Ivkovic’in kadrosunda, Bogdan Bogdanovic, Sloukas, Kalinic, Antic, Heurtel, Furkan Korkmaz, Khryapa, Saric ve Hines gibi isimler yer aldı. Bitime 28 saniye kala yarım bırakılan maçta Ivkovic’in takımı, sahadan 111-103 galip ayrıldı. Maçın son dakikalarında ise Olympiakos başantrenörü Yannis Sfairopoulos, jest olarak koltuğunu Ivkovic’e bıraktı.

‘Eurolaegue efsanesi’ ödülü

Ayakta alkışlanarak tezahüratlarla uğurlanan ve ‘Euroleague Efsanesi’ unvanıyla onurlandırılan Ivkovic, “Siz olmasaydınız bunların hiçbirini başaramazdım. Hepinize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Özel davetli olarak karşılaşmayı izleyen ünlü tenisçi Novak Djokovic de, “Bir basketbol hayranıyım ve kesinlikle Ivkovic’e hayranım” ifadesini kullandı. Karşılaşmayı ayrıca, Fenerbahçe Doğuş’un başantrenörü Zeljko Obradovic de takip etti. Ivkovic kariyerinde kulüpler bazında 2 kez Euroleague ve 1’er kez de Koraç, Saporta ve EuroCup şampiyonluğu yaşarken, milli takımın başında da 3 Avrupa ve 1 Dünya Kupası başarısı yakaladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ