MENÜ

Igor Kokoskov'dan milli takım açıklaması

Slovenya’nın Avrupa şampiyonluğunda en önemli pay sahiplerinin başında gelen koç Igor Kokoskov, Dünya Şampiyonası Elemeleri'nde takımla olamayacağını açıkladı.

Igor Kokoskov'dan milli takım açıklaması

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası’ndaki Slovenya başarısının baş mimarı Igor Kokoskov, Dünya Şampiyonası Elemeleri’nde mücadele edecek Slovenya’daki geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Çin’de düzenlenecek 2019 Dünya Şampiyonası’na katılmak için takımların önünde uzun bir yol bulunuyor. Çıkılacak bu uzun yoldaki ilk eleme etabı maçları Kasım 2018’de başlayacak ve daha sonra Şubat 2019’da da ikinci etap maçları oynanacak.

Fiba ile Euroleague arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklı birçok oyuncunun elemelere katılmaması bekleniyordu. NBA oyuncuları ve antrenörleri de benzer bir durumdalar.

Igor Kokoskov da NBA’de Utah Jazz teknik ekibinde sürdürdüğü asistan koçluk görevinden kaynaklı elemelerde Slovenya’nın başında olamayacağını açıkladı. Slovenya’ya daha sonraki süreçte hizmet etmek istese de bu program nedeniyle şimdilik milli takım görevini bırakmak zorunda kalacak.

Slovenya şimdi Kokoskov’un boşluğu için çözüm arayışları içinde. Seçenekler arasında ABD’nin uyguladığı tarzın bir benzeri de yer alıyor. Amerika kıtasındaki organizasyonlara Jeff Van Gundy yönetiminde katılan ABD Milli Takımı, Çin’de Gregg Popovich yönetiminde yer alacak.

Kokoskov’u kaybetmek istemeyen Slovenya da Sırp baş antrenörün teknik ekibinde yer alan Rado Trifunovic, Aleksander Sekulic ve Jaka Lakovic ile eleme dönemini geçip şampiyonada yine Kokoskov yönetiminde yer alabilir.


Haberin Devamı
YORUM YAZ