MENÜ

ASKİ Atatürk Spor Salonu'nda ilk basket Başkan Sözlü'den

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, basın ile ASKİ Atatürk Spor Salonu’nun tanıtım toplantısında bir araya geldi. Başkan Sözlü, ‘’Cumhuriyet’in kurucu ilkelerine sadık kamuya hizmetle yükümlü bir belediye başkanı olarak üzerinde yaşadığımız coğrafyayı bizlere vatan yapan ecdadımıza karşı bu toprakları böylesi dev eserlerle kıymetlendirmek gibi önemli bir sorumluluğumuz var’’ dedi.

ASKİ Atatürk Spor Salonu'nda ilk basket Başkan Sözlü'den

‘’18.5 MİLYONLUK YATIRIM, 19 AYLIK BİR ÇALIŞMA İLE İNŞA EDİLDİ’’

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana basını ile ASKİ Atatürk Spor Salonu’nun tanıtım toplantısında bir araya geldi. Kentin yazılı ve görsel medyası ile bir araya geldiği ve ASKİ Atatürk Spor Salonu içerisinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Sözlü, ‘’Adana Büyükşehir Belediyesi olarak yapımını tamamladığımız ASKİ Atatürk Spor Salonu, Türkiye’nin ilk LEED Gold sertifikasına sahip, enerji ve çevre dostu bir salon olmakla birlikte, FIBA standartlarına uygun 2 bin 500 seyirci kapasiteye sahiptir. 5.7 dönüm arsa üzerinde 10 bin metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde projelendirdiğimiz Atatürk Spor Salonu, 18.5 milyonluk bir yatırımla 19 aylık bir çalışma ile Adana ve Türk sporunun hizmetine açılmaya hazır durumda’’ dedi.

ASKİ Atatürk Spor Salonunda ilk basket Başkan Sözlüden


‘’SOSYAL, ÇEVRECİ VE ÇAĞDAŞ BİR TESİS’’

Spor tesisinin sosyal, çevreci, kapsamlı ve çağdaş olarak öne çıktığını vurgulayan Başkan Sözlü, ‘’Salonumuz betonarme iskelet üzerine çelik konstriksüyon çatı örtüsü şeklinde tasarlanışı, FIBA standartlarına uygun iç, dış mekan özellikleri ve sahip olduğu ilklerle fark yaratıyor. Cephe malzemeleri geçirgen cam yüzeyler ve alüminyum panellerden oluşan Atatürk Spor Salonu’nun tasarımında güneş ışığının en verimli şekilde değerlendirilmesini esas aldık. Fotovoltaik güneş pilleri kullanarak, tesise kendi enerjisini üretme altyapısı kazandırdık. Bu ünitede elektrikli otomobiller için şarj istasyonu oluşturduk. Dış yüzeylerde de açık renkli yansıtıcı malzemeler kullanılarak soğutma yükü azalttık. Gri su arıtma tesisi kurulun salonun çevresinde de az su tüketen ve yerel iklime dayanıklı bitkilendirme tercih ederken bunun yanı sıra yağmur suyunun peyzaj alanlarında kullanımını sağlayan sistemi de unutmadık’’ şeklinde konuştu.

ASKİ Atatürk Spor Salonunda ilk basket Başkan Sözlüden


TOPLANTI SONRASI ADANA BASINI İLE YEMEKTE BULUŞTU

Salonun iç cephesi ile bilgileri aktaran Başkan Sözlü, ‘’Uluslararası standartlara uygun şekilde inşa edilen Atatürk Spor Salonu’nun iç mekanında tribünler, soyunma odaları, basın çalışma odaları, fitness salonu, spor odası, masaj odaları, kulüp yönetim ofisleri, personel alanları, kafeteryalar ve mağazalar yer aldı. Engelli insanların tribünlere sorunsuz ulaşımı için engelli asansörleri, rampalar, özel seyir noktaları ve engelli tuvaletleri yer aldı. Engelli sporcular için de ihtiyaç duyulan düzenlemeler yapıldı. 50 araçlık kapalı, 40 araçlık otopark ile bisiklet park yerleri oluşturuldu. Tüm siyasi partilerin kongrelerine, tüm spor kulüplrine açık bir salon olacaktır’’ dedi.

Toplantı sonunda Başkan Sözlü, potaya basket atışı yaptı. Sonrasında ise gazetecilerle Adnan Menderes Sahil Yolu’nda bir restoranda yemekte buluştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ