MENÜ

Üzülmez: Verin bana Eto'o ve Nasri'yi bakın nasıl yönetiyorum

Teknik direktör İbrahim Üzülmez, şu ana kadar kendisine herhangi bir teklifin gelmediğini belirtirken, gündemdeki Rıza Çalımbay, Eto'o ve Nasri üçgenindeki krizle ilgili iddialı bir yorum yaptı: Verin bana Nasri ve Eto'o'yu bakın nasıl yönetiyorum...

Üzülmez: Verin bana Eto'o ve Nasri'yi bakın nasıl yönetiyorum

Bülent Uygun'un görevi bırakmasının ardından Osmanlıspor'la adı anılan teknik direktör İbrahim Üzülmez,"Herkes bir şeyler söylüyor. Süper Lig'de bir hareketlilik var. Ancak şu ana kadar bana gelen resmi bir teklif yok. Hayırlısı olsun" dedi.

Fikir ayrılıkları nedeniyle karşılıklı olarak Antalyaspor'la yollarını ayıran Rıza Çalımbay'a sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan 43 yaşındaki teknik adam, "Rıza hocanın gönderilme şekli kesinlikle yanlış. Geçen sezon çok önemli işler yaptı. Herkes birbirini sevdiğini söylüyor, ama kuyusunu kazıyor. Futbol anlamında bir türlü birlikteliği sağlayamadık. Bugün bir teknik adamın çok fazla kredisi yok" dedi.

'Böyle bir iddiayı uzak buluyorum'

Medyaya yansıyan Çalımbay'ın Nasri ve Eto'o krizini yönetemediği için takımdan ayrıldığı iddiasına değinen Üzülmez, "Antalyaspor camiası; Rıza Çalımbay, Nasri ve Eto'dan büyüktür. Aslolan Antalya camiasıdır. Nasri'nin Eto'onun da yapacakları bellidir. Çalımbay'ın da yapacakları bellidir. Hepsi profesyoneldir. Profesyonel futbolcular bu meblağları, bu evleri, bu arabaları nasıl alıyor? Böyle bir iddiayı gerçekten uzak buluyorum. İbrahim Üzülmez olarak verin bana Nasri'yi, Eto'yu bakın nasıl yönetiyorum" diye konuştu.

"Derbi Fenerbahçe için daha önemli"

Tecrübeli hoca Süper Lig'de cumartesi günü oynanacak F.Bahçe-Beşiktaş derbisi ile ilgili şu yorumu yaptı:

"Beşiktaş için zor bir derbi olacaktır. Fenerbahçe derbiyi çıkış maçı olarak görüyor. Camiada birlikteliği sağlamak için fırsat olarak değerlendiriyor. Derbi, Beşiktaş'tan ziyade Fenerbahçe için daha önemli. Her ne olursa olsun Beşiktaş kaybetse yoluna devam eder. Fenerbahçe kaybederse çok sıkıntılar yaşar. Camia içinde henüz birliktelik sağlanmadı.

"Aykut hocanın zamana ihtiyacı var"

Aykut hocanın biraz daha zamana ihtiyacı çvar. Büyük takımlarda oyunsal anlamda, sonuç anlamında başarılı olamadığınız zaman krediniz olmuyor. Hele ki Kadıköy'de Fenerbahçe kaybettiği takdirde sezonun genelinde Fenerbahçe sıkıntı yaşayabilir. Taraftarı henüz takımı benimseyememiş durumda.

"Beşiktaş'ın kilit oyuncuları daha fazla"

Beşiktaş'ta ise önemli maçlarda önemli oyuncular devreye girebiliyor. Porto maçında gördük, Atiba, Pepe, Talisca, Babel lider özellikte olduğunu ortaya koydu. Derbi sonuçlarını önceden kestirmek zor. Beşiktaş'ın değerli teknik adamı var. Sezona müthiş bir giriş yapan Cenk Tosun var. Porto maçındaki gibi konsantrasyonu üst düzeyde tutarsa Beşiktaş'ı derbide bir adım önde görüyorum."

"Caner Beşiktaş'ın vazgeçilmezi olur"

Caner Erkin'in yükselen performansına değinen Üzülmez, "Caner çok önemli bir oyuncu. Bileklerine hakim. Becerisi yüksek. Benim de Beşiktaş'taki futbolculuk dönemimde son sezonumda yaptığım gibi müthiş kavisli ortaları var. Konyaspor maçındaki ilk golde Cenk'e nokta atışı yaptı. Caner böyle devam ederse Beşiktaş'ın vazgeçilmezi olur. Ancak otokontrol anlamında kendini dizginlemesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Dün ilk kez ligde ilk 11'de oynayan Medel'e de ayrı bir parantez açan tecrübeli futbol adamı "Çok kısa olmasına rağmen çalışarak bu dezavantajını gidermiş. Sıçrama kabiliyeti çok yüksek. Pepe ile iyi bir ikili oldu. Çok kaliteli oyuncu olduğu zaten kariyerinden belli" yorumunu yaptı.

Lens ve Ozan Tufan yorumu

Lens'in fiziki anlamda hazır bir görüntüde olmadığını ifade eden Üzülmez, "Rekabetin içinde olmak istiyorsa göbeğini eritmeli. Şenol Güneş'in böyle oyunculara yaklaşımı hoşgörülü olmaz. Kaldı ki önünde müthiş oynayan Babel ve Quaresma var. Profesyonel futbolcunun bedenine daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Bedenine sahip çıkmazsa S.O.S veriyor. Bu sahada da rahatlıkla gözlemlenebiliyor. Ozan Tufan'ın da tatil döneminde kendine bakmadığı görünüyor. Ayrıca Ozan'ın öz güven problemi var. Yetenekli bir oyuncu Fenerbahçe'de çekingenlik yaşıyor. Ozan 'Büyük futbolcuyum, F.Bahçe'de oynuyorum' diyerek öz güvenle sahaya çıkması gerekiyor. Yerli oyuncular 3 maç oynayıp 'Ben futbolcu oldum' dememeli. Yetenek anlamında sıkıntımız yok. Türk futbolcusu önüne hedef koyarak daha fazla çalışmalı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Skorer

Haberin Devamı
YORUM YAZ