MENÜ

Emircan Koşut: "Takımdan bu kadar başarı beklenmezken büyük bir mücadele gösterdik"

Darüşşafaka'nın genç oyuncularından Emircan Koşut, DHA'ya açıklamalarda bulundu.

Emircan Koşut: "Takımdan bu kadar başarı beklenmezken büyük bir mücadele gösterdik"

Darüşşafaka Basketbol'un genç yetenekleri Okben Ulubay ve Emircan Koşut, sıkı bir hazırlık döneminde olduklarını ve yeni sezona iyi bir başlangıç yapacaklarını söylediler.

Emircan Koşut hazırlık dönemiyle ilgili olarak, "Şu ana kadar hazırlık dönemimizi iyi geçirdiğimizi düşünüyorum. Takım içi uyumu sağladık gibi görünüyor. Buradan sonra Yunanistan ve Rusya'ya gideceğiz. O arada da Galatasaray maçı oynayacağız. Bunlardan iyi sonuç alıp sezona iyi başlayacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'ndaki performansıyla ilgili Emircan Koşut, "Takımdan bu kadar başarı beklenmezken büyük bir mücadele gösterdik ve hiçbir maçtan kopmayarak, her maçın sonuna kadar oyunun içinde kaldık. Bu çok önemli birşeydi takımın karakterini ortaya koymak açısından. İleriki senelerde genç arkadaşların daha çok uyum sağlayarak daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yabancı sınırına da değinen Emircan: "Ender Arslan'ın bir röportajında, 'Eğer şu anki yabancı kuralı bizde olsaydı, biz bu noktalara gelemezdik' diye ifade vardı. 3+2 kalsaydı şu an bu altın jenerasyon denilen jenerasyonun çok daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum. Ama böyle olacak diye de pes edecek değiliz. Biz çalışıyoruz ve elimizden geleni de yapacağız." dedi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ