MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

17 Eylül Pazar İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Günün yıldız isimleri ULUDAZ, YAĞIZAT, LADY DERYA, CANKILIÇ

1.Ayak: Bu koşuda gözler Uludaz üzerinde olacaktır. 1200-1600 metrede her iki pistte de etkili koşan Uludaz son yarışında yol bulmakta gecikince Marvelous Iron yarım boy ile kazanmıştı. İki koşu önce kazandığı binicisi Z.Karabulut ile koşuya girecek olan Uludaz elbette favorimdir. Tek bırakmak istemeyenlere uzunda başarılı oluğu mesafeye gelen Gaddara’yı öneririm.

2.Ayak: İlk yarışını koştuğu gün mükemmel bir koşu hayatı olmasını bekliyorum dediğim Yağızat aradan geçen sürede önce ilk yarışında ikincilik yaptı daha sonra 1200 metrede sentetik Maiden, 1200 çim pistte de Koçerbey önünde Şartlı-4 kazandı. Bu başarılı yarışlarından sonra 1300 metre çimdeki yarışta doğal olarak ilk şanslı atımdır. Bir ara vasat koşu yapan Akkula toparlandıktan sonra başarılı sonuçlar almaya başladı. Bu grupta ikinci şansı vereceğim. Daha sonra Özpar ve Golden King sürpriz için düşünülür.

3.Ayak: 4 ve yukarı yaşlı Arap atlarının bu koşusunda ilk olarak Semend ne yapar buna bakılacaktır. Mükemmel bir form tutan ve üst üste kazanan Semend bir kez daha öne çıkacaktır. Ancak 2400 metre çimde kazanan Saadın Gücü mesafe arttıkça şansı yükselen isimlerden biridir ve Semend’e rakip yazılacaktır.

4.Ayak: Rumeli Hisarı Koşusu 2000 metre sentetik pistte yapılacak olup sürprize açık bir koşudur. Derin Sultan son performansları ile favori çıkacaktır. Bessey’in yükselen formu ile rakibi olduğu yarışta Hira, Faustino diğer öne çıkacak atlardır. Pamuk Nine, Tumbul Zele, My Sultan ve Göz Ağrısı yazarak koşuyu kapamak da olası sürprize karşın tedbir şeklinde düşünülebilir.

5.Ayak: Prof.Aziz Ergin koşusu 1300 metre çim pistte yapılacak olup günün zor yarışlarından biridir. Bu koşuda ilk şansı 5 nolu Lady Derya’ya vereceğim. Son yarışında daha kontrollü koşması beklenen bu kısrak baştan sonra önde tempoyu zorladı ve ikincilik yaptı. Aynı taktik ile koşar mı bilmiyorum ama bu grupta bu kez kazanabilir. Urfagülü, Nardugan, Diamond Dash ve Sierra Maestra rakibi atlardır.

6.Ayak: Günün kapanışında Maiden bir mücadelemiz var ve Cankılıç isimli tay bu grupta net favoridir. Geçen koşusu oldukça beğenilen tay H.Karataş ile bir kez daha sonuca gitmeye çalışacak. Çaldıran kaydı yapan Shahbandar, Matchless ikilisi hata kollayacaktır. Geniş oyunlar Aslan Adam da yazabilir.

1 // 4---1-3-2 // 4-9 // 2-3-8-5-6-7-1-4 // 5---1-7-2-4 // 3---8-7

Haberin Devamı
YORUM YAZ