MENÜ

Avrupa Şampiyonası'nda final heyecanı

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda kazanan Slovenya - Sırbistan mücadelesiyle belli olacak.

Avrupa Şampiyonası'nda final heyecanı

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda son gün heyecanı yaşanıyor. Slovenya ve Sırbistan şampiyonluk adına sahaya çıkıyorlar.

İlk şampiyonluk adına

Slovenya ve Sırbistan, bu ülke adlarına kavuştukları günden bu yana Avrupa Şampiyonalarında kupa sevinci yaşayamadılar.

Slovenya tarihinin ilk finalinde, ilk şampiyonluğunu arıyor. Sırbistan için de yeni isim bazında durum aynı ama onlar bir anlamda 2001'de yine Türkiye'de milli takımımızı mağlup ederek Yugoslavya'nın kazandığı şampiyonluğu tekrarlama amacındalar.

Slovenya şampiyonluğa hazır

Igor Kokoskov'un yönetiminde, Dragic ve Doncic'in oyun liderliğinde, Prepelic ve Vidmar gibi katkısı yükselen oyuncularıyla Slovenya takım anlamında şampiyonluğa hazır durumda.

Finale gelene kadar hiç mağlubiyet almadılar ki bu başarıyı elde ederlerken Fransa, Yunanistan, Letonya, İspanya gibi güçlü takımlarla karşılaştılar.

Takım halinde hazır olmalarının yanında ülke olarak da maça fazlasıyla motive durumdalar. Ülkenin her bir yanında bu maç için hazırlıklar sürerken İstanbul'da da gelenlerle birlikte yoğun bir taraftar desteğine sahipler.

Tüm eksiklerine rağmen Sırbistan finalde

Sırbistan, Aleksandar Djordjevic yönetiminde Bogdan Bogdanovic'in net oyun liderliği ile finale gelmeyi başardı.

Sırbistan'ın Milos Teodosic, Nikola Jokic, Nemanja Bjelica, Miroslav Raduljica, Nikola Kalinic, Marko Simonovic, Nemanja Nedovic gibi eksikleri düşünülürse bu noktaya gelmesi önemli bir başarı.

Bogdan Bogdanovic'in çok daha öncelikli rolde yer alarak taşıdığı Sırbistan'da, bu turnuvada kadroda yer alan Boban Marjanovic de takımın ilerleyiş sürecinde farkını ortaya koydu.

Üçüncülük maçında İspanya'nın rakibi Rusya

Turnuvanın en büyük şampiyonluk adayı İspanya, yenilgisiz geldiği yarı finalde Slovenya'ya mağlup olarak final şansını kaybetti.

Üçüncülük maçındaki rakipleri geldiği nokta itibariyle bir anlamda beklentilerin üstüne çıkmayı başarmış Rusya olacak.

Günün programı

17:00 İspanya - Rusya (Üçüncülük maçı)
21:30 Slovenya - Sırbistan (Final)

Günün karşılaşmaları NTVSPOR'dan canlı olarak yayınlanacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ