MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı kuponu hazırladı.

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarış tahminleri

16 Eylül Cumartesi İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi ve sizler için altılı kuponu hazırladı.

HARPUTHANI açılışı yapar

1.AYAK:Tam kardeşi ‘’Medbey’’ gibi taylığında Adana’ya damga vuran HARPUTHANI, geçen sene çok başarılı bir sezon geçirdi. 7 yarışının 4’ünü kazanmıştı. Ayrıca hem yaramaz, hem hırslı bir at. ‘’Makara’’ ya gel gel yaptığı, yanına gelince yine tazeleyip onu demoralize ettiği, bir kısa vade yarışta da‘’Burukmert’’e geçilmeyi kendine yediremeyip onu ısırmaya çalıştığı koşuları hala gözümün önünde. Zaten antrenörü ALTUĞ ÇEKENOĞLU da yakın dostumdur. Cumartesi Ankara’da atı ‘’Hayatı Cedid’’ in ikinci olduğu yarıştan sonra Adana’ya dönerken kendisiyle yolda yaptığım telefon görüşmesinde, atın durumunu sordum, ‘’Ankara’da ne yaptıysak olmadı Gökhan, at hep iyi durumdaydı, bir türlü piste uyum sağlayamadı, Adana’da farklı koşuyor, çok iyi durumda, hiçbir sıkıntısı yok, tek handikapı 2.5 ay aradan sonra koşacak olması gözükse de, grup çok uygun kazanmasını bekliyoruz’’ dedi. Bende Altuğ’la hemfikirim, dinçlikle Harputhanı’nın müsait rakiplerini geçmesini bekliyorum, bankomdur.

2.AYAK:PIRIL HANIM’ın son yarışında dördüncü olmasına rağmen bayıldım. Nedeni, makinada 3 boy kaldı, yarış süratli başlayınca o 3 boy 5 boy oldu, o gün koşu içerisinde ONUR YILMAZ kardeşimiz ‘’Rus Gelin’’den çok tehlikeli bir biçimde düştü, yüreğim ağzıma geldi, Allah korudu resmen. Kısrak en arkada olduğu halde ondan da etkilendi, 400’e kadar hala en gerideydi, bir sprinte kalktı, çok ara kapattı, fotoya ok gibi girdi, şimdi mesafe 100 metre uzadı, ilk kez çıkacağı gece yarışında ışıkları yadırgamazsa bu grubu geçer. Yadırgamaz diyenler banko girebilir. Yadırgayabilir diyenler, çime ilk kez çıkacakları için kapalı kutu pozisyonundaki atlar KISRAĞIN TAYI, ve LİZGE, 2.5 aylık kum macerasından sonra yeniden sevdiği çime dönecek olan TURBOCUKARDEŞLER, 5 gün önceki ilk çim deneyimini tatminkar bulduğum, ve bu kez tecrübelenen ARSLANDİKENİ, arasından rakip tercihi yapabilirler. Ben açıklamamı yaptım, insiyatifi size bıraktım.

3.AYAK:SABRE DANCE, SPARTAN REALITY, ROYAL SUN, ara veren ama bunlardan ikisi Adana’da düzenli idmanda olan noksansız hazırlanan atlar. ‘’Sabre Dance’’ ekibimizden usta antrenör MURAT BEKMEZCİ bakıyor, eski jokeylerden Niyazi Konuk hazırlıyor. ‘’Spartan Realıty’’ inde son iki galobunu 1000’lik yapmış, sahadaki arkadaşlar çok beğenmişler. Ankaradan gelen ‘’Royal Sun’’ ise yarış hayatını noktalayan My Dear Son gibi hız makinası müthiş bir atın anneden kardeşi. Bu üç ismin yanı sıra Şartlı 3 yarışını önemsemediğim ANIL BABA ile bu kez kulaklığı çıkarılıp kumda denenecek olan FAMA’da yeri olanlara diğer ilavelerimdir.

4.AYAK:Burdaki atlar herkesin bildiği atlar zaten. PARPALİ, BENYOĞUM, KADHAN, BİRKASIM dörtlüsünden biri kazanacaktır.

5.AYAK: Eli kulağındaki THE FLAMINGO, yeniden form tutan form tuttu mu devamını getirebilen, geçen sene Ankara’da açık yarış bile kazanan KHOR KALBA, aradan sonra yarış gören, Adana uzun çiminin etkili ismi FEYAZAN, istikrarlı HARD STONE, ters at DIVINE POWER, mesafe tutan ABSOLUTE POWER sıralamamdır.

6.AYAK:
’’Rojhat Kızı ve Kalender Kız’’ ın yüksek tempoya sokacağı yarış ekmeklerine yağ sürecek olan BÜNYAN, GÜLRUH HATUN, DALGACI üçlüsünü ayırmıyorum.

4 // 4,2,3,7,11 // 7,8,6,1,4 // 5,2,1,6 // 8,1,5,3,7,2 // 2,3,4

Haberin Devamı
YORUM YAZ