MENÜ

Fenerbahçeli genç atletler Avrupa şampiyonu

Çekya’da düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyon Kulüpler Kupası’nda mücadele eden Fenerbahçe Atletizm Şubesi, hem kız hem de erkeklerde şampiyon olma başarısı gösterdi.

Fenerbahçeli genç atletler Avrupa şampiyonu

Çekya’da düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyon Kulüpler Kupası’nda mücadele eden Fenerbahçe Atletizm Şubesi, hem kız hem de erkeklerde şampiyon olma başarısı gösterdi.

Brno kentinde yapılan şampiyonanın A Grubu müsabakalarında mücadele eden sarı-lacivertliler, büyük bir başarıya imza attı.

Genç erkeklerde Fenerbahçeli sporculardan Furkan Aktaş 110 metre engellide, Aperen Ecet yüksek atlamada, Hüseyin Ocak da uzun atlamada kürsünün ilk basamağına çıkarken, Kayhan Özer 200 metrede, Akın Özyürek 400 metrede, Ömer Amaçtan 3 bin metrede, Murat Güneş 3 bin metre engellide, Hanifi Tanrıkulu sırıkla atlamada, Alperen Karahan gülle atmada, Hakan Mert Sözüdiri çekiç atmada ikinci sırada yer aldı. Batuhan Çakır üç adım atlamada, Berke İnaloğlu da disk atmada üçüncü oldu.

Soner Dursun, Berkay Çalık, Mustafa Onur Sadıkoğlu ve Kayhan Özer’den oluşan Fenerbahçe bayrak takımı ise şampiyonayı 4. sırada bitirdi.

Genç kızlarda ise sarı-lacivertli sporculardan Emine Akbingöl 3 bin metrede, Derya Kunur 3 bin metre engellide, Deniz Yaylacı çekiç atmada, Münevver Hancı cirit atmada zirvede yer alırken, Mizgin Ay 400 metrede, Şevval Ayaz 100 metre engellide, Ecem Çağlayan uzun atlamada, Ecem Çağlayan üç adım atlamada ikinci, Ayşe Ecer bin 500 metrede, Aysel Yılmaz disk atmada üçüncülüğe ulaştı.

Ecem Çağlayan, Şevval Ayaz, Melike Malkoç ve Mizgin Ay’dan oluşan sarı-lacivcertli bayrak takımı ise ikincilik elde etti.

Organizasyonda Fenerbahçe kızlarda 110, erkeklerde ise 115 puanla şampiyonluğa ulaştı.

Fenerbahçe Atletizm Şubesi Sorumlusu Özyurt: "Gelecek vadeden sporculara sahibiz"

Fenerbahçe Atletizm Şubesi Sorumlusu Gürsel Özyurt, Avrupa Gençler Şampiyon Kulüpler Kupası'nda hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon olan sporcular hakkında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Televizyonu'na konuşan Gürsel Özyurt, "Bundan 17-18 gün önce yapılan Gençler Ligi finallerinde kızlarımız Türkiye Şampiyonu, erkeklerimiz de ikinci olmuştu. Gençler Ligi yarışlarının ardından sporcularımız çalışmalarına devam ettiler. Bu kategoride gençlerimiz çok güçlü ve çok kaliteli. Böyle bir ekibe sahibiz. Ben buradan bütün antrenörlerimize, sporcularımıza teşekkür ediyorum. Gençlerin, 2020 ve 2024 Olimpiyatları için gelecek vadettiğini düşünüyorum" dedi.


Haberin Devamı
YORUM YAZ