MENÜ

Bocce Türkiye şampiyonları dünya rekoru için yarışacak

Boccede Türkiye şampiyonlukları bulunan Ali Asker Recep ve Mehmet Can Yakın, Fas’ta düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda rekor kırmayı hedefliyor.

Bocce Türkiye şampiyonları dünya rekoru için yarışacak

Boccenin çeşitli kategorilerinde birçok şampiyonlukları bulunan ve bu yıl ilk kez birlikte yarıştıkları rölede Türkiye şampiyonluğu elde eden Ali Asker Recep ve Mehmet Can Yakın, Dünya Şampiyonası’nda rekor kırmayı hedefliyor.

Fas’ın Kazablanka şehrinde 17-24 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Dünya Erkekler Bocce Volo Şampiyonası için Mersin’in Toroslar ilçesinde, milli takım antrenörü Niyazi Kutlay’ın eşliğinde hazırlanan Ali Asker Recep ve Mehmet Can Yakın, ilk defa uluslararası bir şampiyonada röle kategorisinde birlikte yarışacak.

Kazandıkları Türkiye şampiyonluğunun ardından sıkı hazırlık dönemi geçiren Recep ve Yakın, bu şampiyonaya damga vurmaya hazırlanıyor.

"Dünya rekorunu kıracağımıza inanıyoruz"

Ali Asker Recep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fas’ta 42 ülkeden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilecek şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını söyledi.

Şampiyonaya büyük bir hedefle gittiklerini anlatan Recep, şöyle konuştu:
"Mehmet Can Yakın ile bugüne kadar milli takımlarda hep ayrı ayrı yarışmıştık. Bu sene beraber mücadele edeceğiz. İkimiz de Türkiye Şampiyonlarında hem ayrı ayrı hem de takım olarak yarıştığımız bütün kategorilerde birinci olduk. Antrenmanlarımıza, beslenmemize dikkat ederek çalıştık. Son viraja girdik, şampiyonaya gidiyoruz. Tek amacımız, ülkemizin bayrağını göndere çektirmek. Birincilikle döneceğimize inancımız tam."

Volonun çok farklı bir spor olduğunu ve 5 ayrı kategorisinden rölede 2 kişinin koşup atışlar gerçekleştirdiğini anlatan Recep, "Kondisyona dayalı bir spor. Türkiye’de basamakta rekor 40, rölede ise 46. Bu rekor bana ait. Mehmet Can ile yaptığımız antrenmanlarda bunlarda 50’yi bulduğumuz oluyor. Şu anda her şey yolunda gidiyor, inşallah şampiyonada birinciliği elde edeceğiz. İki Türkiye birincisi yan yana duruyoruz. Dünya rekorunu kıracağımıza inanıyoruz." diye görüşlerini aktardı.

"Güzel bir piramit oluşturduk"

Mehmet Can Yakın ise antrenmanlarda rekor dereceler elde ettiklerini belirterek, uluslararası platformda da rekor kırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Çok iyi hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayan Yakın, "Bugüne kadar birçok şampiyonluk alarak güzel bir piramit oluşturduk. Şimdi piramidin en tepesinde olduğumuzu düşündüğümüz zamanların içerisindeyken bu rekoru kırmak istiyoruz. Kendimize inancımız tam. Ali abi ile birbirimize güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mutlaka madalya alacağımıza inanıyoruz"

Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Mersin İl Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Niyazi Kutlay ise volo branşında gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası’nın zorlu olduğunu ancak sporcularına güvendiğini belirtti.
Bu branşın boccenin en sıkı, en disiplinli, aynı zamanda en zevkli kategorisi olduğunu anlatan Kutlay, şunları kaydetti:

"Avrupa’da bu branşı izlemek için statlar kapalı gişe doluyor. Allah nasip ederse, Ali Asker Recep ve Mehmet Can Yakın ile dünyada ses getirmeyi düşünüyoruz. İkisi de Türkiye çapında kendisini kanıtlamış sporcular. İkisinin de uluslararası müsabakalarda dereceleri bulunuyor. Çok güzel bir ekip oluşturduk. Bizim amacımız her zaman Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’nin isminin duyurmak. Zaten Türkiye hep ilk 4-5’te yer alıyor. Bu şampiyonada mutlaka madalya alacağımıza inanıyoruz. Buradan rekorla dönebiliriz."

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ