MENÜ

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarış tahminleri

İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

Gökhan Yalçınkaya'nın İzmir at yarış tahminleri

14 Eylül Perşembe İzmir at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Gökhan Yalçınkaya günün programını değerlendirdi.

BAY EMİR nefeslendirir, YÜKSEK UÇUŞ bitirir

1.AYAK: VARLIKLI'nın son yarışına anlam veremedim. Biraz daha mücadele içerisinde olmasını bekliyordum. Belki de günün değildi, nasıl insanların günü gününe tutmuyorsa bu nadide canlılarında tutmayabilir, ‘’Şahpazlı ’’ gibi kazancı 2.5 trilyonun üzerinde olan iyi bir açık yarış atının anneden kardeşi olan bu safkanın yeteneğinden şüphem yok, favorimdir. Öncelikli rakip önerilerim ÖZGÜZEL ile YORAN GÜLÜ ikilisidir. Bu iki atın ortak özellikleri ise kuma ilk kez çıkacak olmalarıdır. Özgüzel’in son dönemdeki performansı ortada, şu an için koşan anneden kardeşi yok, ama baba ‘’Nevzatbey’’i benim gibi 96 yılından beri at yarışlarını takip eden jenarasyonum hatırlar, kum atıydı, 1997-2003 yıllarında koşmuştu. ‘’Yorangülü’’nün anneden en başarılı kardeşi ‘’Sahipbey’’de kumda İzmirde 1 kez kazanmıştı, ama sonrasında çime ağırlık verdiler, yani kesin hükümlü konuşup kimseyi yanıltmak istiyorum, kısrakları bir kez görmek istiyorum. Şanlıurfadaki yarışlarında süratli yapısıyla dikkat çeken sonra çimde üç kez denenip tutmayan yeniden kuma dönen ŞAH SİNAN, kumda koştuğu tek yarışını kazanan, 4.5 kilo da düşen BANKIZ, takibimdeki FATİHİNGÜLÜ, imkanlar dahilinde değerlendirilmesi gereken diğer kısraklardır.

2.AYAK: Hayatının en iyi dönemlerinden birine giren AKARCA BEYİ, onun üzerine giderlerse rövanşı alabilecek pozisyona gireceği kanaatinde olduğum IN THE NAVY, binicisi değiştirilen ideal koşullarında kapışacak olan STORM TRACKS, 1200-1400 mesafeleri arasında zaman zaman ters işlere imza atan QUEEN MELİSA, kendini unutturan DEMİRSEMA, her ne kadar son startını maiden kazansa da üstüne koyarak gelen BABA ADNAN, formunda önemli gelişmeler gözlenen, ayrıca ‘’Hot Chocolate’’ gibi çok iyi bir açık yarış atının anneden kardeşi olan UNDERCOVER SWORD şanslı gördüğüm isimlerdir.

3.AYAK: Süratli stiliyle ZORBAS, ilk koşusunda yarış günü İzmir’deki tüm kurnazların dilinde olan bu kez yarış görmenin tecrübesiyle tehlikeli gördüğüm LORD VOLDERMORT, geçen hafta kumda denenip tutmayan çime aşina kısrak NOEL MARKET, dilbağı çıkarılan CAFE BRAHMS, ilk yarışını kumda koşan bu kez çime çıkacak olup, anneden kardeşi ‘’Acquapura’’ gibi çimde etkili koşabilme ihtimali bulunan CENTERFOLD, dinçlikle AYGEN sıralamamdır.

4.AYAK: BAY EMİR’in performansı ortada. Geleni gideni temizliyor. Geçilmesi benim için çok sürpriz olur.

5.AYAK: Son yarışında ciddi rakiplerinden ‘’Gazelle Eyes’’ stardan çıkmayınca diğer ciddi rakibi ‘’Fanchy Chancy’’i de ‘’Lea’’ bozunca önüne sunulan ikrami geri çevirmeyen AMBERİM, yabancı madde cezası ödenen ve düzünle idmanda olan QASIS, Temmuz ayında kayıtlı olduğu yarışta sol arka ayağındaki topallık nedeniyle yarıştan çıkartılıp buraya kusursuz getirilen GÜR KHAN, yine aradan sonra eksiksiz gelen kalite SUN BURN, aradan sonra yarış görüp bu kez daha nefesli olan SAINT HILARION, mesafe tutan RED QUEEN, önemli kilo avantajıyla genç safkan İSTANBUL HOUSE şanslı gözüken isimlerdir.

6.AYAK: İzmir'e geldikten sonra farklılaşmaya başlayan YÜKSEKUÇUŞ, Handikap 15 kalibresinde bir at değil, Şirinyerde ışıkları söndürüp, rotayı farklı yerlere çevireceği kanaatindeyim.

2,3,8,9,4,1 // 1,5,2,4,3,7,11 // 5,2,8,4,6,7,1 // 1 // 1,7,10,4,3,8 // 4


Haberin Devamı
YORUM YAZ