MENÜ

Bu zafer kaçar mı

Fikret Orman, “Gelmeyin” dedi, Porto tribün açmadı. Ancak hiçbir şey Siyah-Beyazlılar’ı durdurmadı. Portekizliler’in arasına sızan yaklaşık 2 bin Kara Kartal, tarihi zafere tanıklık etti.

Bu zafer kaçar mı

Beşiktaş’ın geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi’nde Lyon ile deplasmanda oynadığı maçta tribün olayları çıkmıştı. UEFA, temsilcimize benzer bir olayın tekrarlanması halinde 2 yıl ertelemeli 1 yıl Avrupa’dan men cezası vermişti. Başkan Fikret Orman da riske girmeyerek, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne taraftar götürmeme kararı almıştı. Bu karar ilk kez dün akşamki Porto maçında uygulandı. Dragao Stadı’nda deplasman tribünü açılmadı. Ancak Siyah-Beyazlı futbolseverleri bu yasak da durdurmadı.

Formalı, pankartlı

Avrupa’daki gurbetçiler dün Porto’ya akın etti. Beşiktaşlı yaklaşık 2 bin taraftar, Porto taraftarlarının arasına sızarak tribünlerdeki yerini aldı. Türk futbolseverlerin bazıları normal kıyafetlerle stada girirken, bazıları ise Beşiktaş formaları ve pankartlarıyla Kara Kartal’a destek verdi. Siyah-Beyazlılar böylece takımlarının Portekiz’deki tarihi zaferine tanıklık etti. Türkler, Dragao’dan son derece mutlu bir şekilde ayrıldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ