MENÜ

Sinan Erdem ve Euroleague hatıralarıyla Yunanistan - Rusya...

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek final maçında Yunanistan ile Rusya, Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya gelmeye hazırlanıyorlar. Sinan Erdem, Yunanistan ve Rusya açısından farklı anlamları olan bir yer.

Sinan Erdem ve Euroleague hatıralarıyla Yunanistan - Rusya...

Sinan Erdem Spor Salonu, Yunanistan ve Rusya basketbolu adına önem taşıyan bir başka maça ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Ama salonda iki ülke adına önem taşıyan bir başka maçtan bu yana çok da uzun süre geçmedi.

19 Mayıs'ta yaklaşık 4 ay önce 2017 Euroleague Final Four'unda yarı finalde Olympiakos ile CSKA Moskova karşı karşıya geldi. Olympiakos, o maçı kazanarak finale yükseldi ve finalde de temsilcimi Fenerbahçe'ye mağlup olarak şampiyonluğu kaybetti.

Olympiakos - CSKA Moskova eşleşmesinde takımlarının kadrolarında yer alan isimlerden 11 tanesi bugün milli takım formalarıyla tekrar Sinan Erdem'de rakip olmaya hazırlanıyorlar. Yunanistan adına Printezis, Papanikolaou, Mantzaris, Agravanis, Papapetrou sahaya çıkacaklarken; Rusya adına da Vorontsevich, Kurbanov, Antonov, Fridzon, Dmitry Kulagin, Mikhail Kulagin sahada olacaklar.

İki ülke adına Sinan Erdem'i çok daha unutulmaz kılan maç ise biraz daha öncelere dayanıyor. 2012 Euroleague Final Four'u Sinan Erdem'de düzenlenirken Rus ekibi CSKA Moskova, Euroleague tarihinin en güçlü kadrolarından biriyle dikkat çekiyordu.

2012'de CSKA Moskova, Euroleague şampiyonluğu adına yarı finaldeki rakibi Yunanistan temsilcisi Panathinaikos karşısında kadrosundan beklenmeyecek şekilde zorlanmış ama maçı 66-64 kazanan taraf olmuştu. Finalde rakip bir başka Yunanistan temsilcisi Olympiakos'tu.

2012'deki CSKA Moskova - Olympiakos finali, Avrupa basketbol tarihine geçen en özel maçlardan biri oldu. Maçın üçüncü çeyreğinin bitimine 2 dakika kala önde olan taraf 53-34 ile Rus ekibi CSKA Moskova'ydı. Fakat sonrasında Yunanistan ekibi Olympiakos eşi benzeri pek görülmemiş bir geri dönüşle farkı azalttı. 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Litvanya'nın yardımcı antrenörü olarak Sinan Erdem'e çıkan Ramunas Siskauskas'ın o dönem formasını giydiği CSKA Moskova adına kaçırdığı serbest atışlar sonrası Olympiakos, Printezis'in unutulmaz son saniye basketiyle şampiyonluğa ulaşmıştı.

Muhteşem finalde CSKA Moskova adına mücadele edenlerden Andrei Kirilenko, bugün Rusya Basketbol Federasyonu Başkanı olarak Sinan Erdem'de yer alacak. Kadroda yer alanlardan Alexey Shved, Rus Milli Takımı'nı taşıyan oyuncu konumunda. Andrey Vorontsevich de yine Rusların önemli kozlarından biri olarak dikkat çekiyor.

O dönemki Olympiakos takımından ise son saniye basketinin sahibi Georgios Printezis, Kostas Papanikolaou, Evangelis Mantzaris ve Kostas Sloukas bugün milli takım formalarıyla yine Sinan Erdem'e çıkmaya hazırlanıyorlar.

4 ay önce bu sahada Olympiakos'a kaybeden isimlerden Dmitry Kulagin, kulüp eşleşmelerinin hatırlanmasına neden olan Yunanistan maçıyla ilgili soruya "Biz CSKA değiliz ve Spanoulis burada yok." şeklinde cevap verdi.

Hem kulüp, hem milli takımlar düzeyinde çokça karşı karşıya gelmiş iki ülkenin Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki karşılaşmasında yine büyük çekişme bekleniyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ