MENÜ

Letonya'nın rekorlar turnuvası

Letonya, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda sergilediği başarılı performansla kendi takım rekorlarının birçoğunu geliştirmeyi başardı.

Letonya'nın rekorlar turnuvası

Porzingis'in de yer aldığı kadrosuyla turnuva öncesi beklentileri yükselten Letonya, karşıladığı beklentilerin yanında kendi tarihindeki birçok rekorun da gelişimini sağladı.

Avrupa Şampiyonalarında en uzun galibiyet serisi

Letonya, en son 1939 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 4 maç üst üste kazanabilmiş bir takımdı.

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'na Sırbistan yenilgisi ile başlayan Letonya, daha sonrasında oynadığı 5 maçı da kazanarak çeyrek finale ulaştı.

Çeyrek finalde Slovenya'ya elenerek serilerini sonlandırmış olsalar da üst üste 5 galibiyet tarihlerinde Avrupa Şampiyonalarında elde ettikleri en uzun galibiyet serisi oldu.

Bir Avrupa Şampiyonası'nda en çok sayı üreten oyuncu

Letonya'nın, bir Avrupa Şampiyonası'nda en çok sayı üretmiş ismi yine Türkiye'de düzenlenen 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 133 sayıyla mücadele eden Kaspars Kambala'ydı.

Ligimizde mücadele ettiği dönemde kulüp takımlarıyla da önemli performanslar sergileyen Kambala'yı, 2017'deki performansıyla Kristaps Porzingis geçmeyi başardı. Çeyrek finaldeki Slovenya maçı öncesi toplam 131 sayısı olan Porzingis, Slovenya karşısında ürettiği 34 sayıyla toplamda 165'e ulaşarak Letonya'nın bir turnuvada en çok sayı üreten ismi oldu.

Kambala, 2001'de maç başına 19 sayı ortalamayla mücadele ederken; Kristaps Porzingis, 2017'de 23.6 sayı ortalamayla turnuvayı tamamladı.

En çok Avrupa Şampiyonası'na katılan oyuncu

Janis Blums, 2017 ile birlikte kariyerinde katıldığı Avrupa Şampiyonası sayısını 7'ye yükseltti ve 6 turnuvada Letonya formasıyla mücadele eden Ulvis Helmanis'i geçmiş oldu.

Bir Avrupa Şampiyonası maçında en çok sayı üreten oyuncu

Slovenya karşısında 34 sayı atan Kristaps Porzingis, 1993 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda İspanya'ya karşı 34 sayı atan Karlis Muznieks'in rekoruna ortak oldu.

Bir Avrupa Şampiyonası maçında en çok asist yapan oyuncu

Janis Strelnieks, grup maçlarında Belçika'ya karşı yaptığı 13 asist ile bu alanda Letonya tarihine geçti.

Bir Avrupa Şampiyonası maçında en çok üçlük isabeti bulan oyuncu

Davis Bertans, Büyük Britanya'ya karşı bulduğu 7 üçlük isabeti ile Letonya basketbol tarihinde bir Avrupa Şampiyonası maçında en çok üçlük isabeti sağlayan oyuncu oldu.





Haberin Devamı
YORUM YAZ