MENÜ

Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte o ihtimaller...

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda yer alan Türkiye, gruptaki 8 maç sonunda topladığı 14 puanla 3. sırada yer alıyor. Ay-Yıldızlılar Hırvatistan karşısında galip gelerek umutlarını tekrar yeşertti ve bu grupta ben de varım dedi. Peki, Türkiye Dünya Kupası'na nasıl katılır? Detaylar haberimizde...

Türkiye gruptan nasıl çıkar? İşte o ihtimaller...

2018 Dünya Kupası Elemelerinde I Grupta bulunan Milli Takımımız oynadığı 8 maçta 14 puan topladı ve 3. sırada bulunuyor. İzlanda ve Finlandiya ile kader maçlarına çıkacak Ay-Yıldızlılar, Dünya Kupası'na direk gidebilmek için grubu lider tamamlamak zorunda. Play-Off kapılarının açılması için ise grubu ikincilikle bitirmek gerekiyor. Play-off şansı için de ay-yıldızlı ekibin gruplar arasındaki en kötü ikinci takım olmaması gerekiyor.

Milli Takım şu anda grupta 3. sırada bulunuyor. Liderlik koltuğu ise Hırvatistan'da. Hırvatistan'la aynı puana sahip İzlanda averajla ikinci sırada bulunuyor. Ukrayna ve Milli Takımımız ise 14 puanla 3 ve 4. sırayı paylaşıyor. Türkiye'nin Hırvatistan'ı, İzlanda'nın da Ukrayna'yı yenmesiyle Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda çarşı karıştı. Peki Milli takım gruptan nasıl çıkar? İşte bütün ihtimaller...

2 GALİBİYET ALIRSAK...

İzlanda ve Finlandiya'yı mağlup etmemiz durumunda 20 puana ulaşıyor ve grubu İzlanda'nın üstünde bitirmeyi garantiliyoruz. Aynı zamanda Son hafta Ukrayna-Hırvatistan karşılaşması olduğu için Milli Takım, grubu bu iki takımdan birinin üstünde olmayı garantileyecek. 2 maçta 6 puan çıkarmamız durumunda, Ukrayna ve Hırvatistan da son maçlarında berabere kalması durumunda liderlik için averaja bakılacak. Hırvatistan Finlandiya ve Ukrayna'yı mağlup ederse grup liderliğini garantileyecek ve doğrudan Rusya'ya gidecek. Bu durumda Türkiye 6 puan alması halinde grubu ikinci sırada bitirecek.

(ÖZET) Türkiye-İzlanda maç sonucu: 0-3

2 MAÇTA 4 PUAN...

İzlanda ve Finlandiya karşılaşmalarından alınacak 4 puan, grubu 18 puanla bitirmemiz sağlayacak. Türkiye, İzlanda'yı mağlup edip, Finlandiya'dan eli boş dönerse liderlik şansı mucizelere kalacak.

Milli Takım, İzlanda ile berabere kalıp, Finlandiya'yı yenip 18 puana ulaşırsa, ikincilik için İzlanda ve Ukrayna'nın iki maçının en az birinde puan kaybı yaşamasını bekleyecek.

2 MAÇTA 3 PUAN...

Eğer Türkiye, bu iki maçtan 3 puan ile dönerse İzlanda'nın son maçta Kosova'ya karşı puan kaybetmesini, Hırvatistan veya Ukrayna'nın da 18 puana ulaşamamalarını beklemek zorunda kalacak.

Lucescu o karara isyan etti

DÜNYA KUPASI ELEME FORMATI

Dünya Kupası'na Avrupa'dan ev sahibi olan Rusya dışında 13 takım katılacak. 13 takımın 9'u, grup aşamalarını lider olarak tamamlayan takımlar olacak.

Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takım ise topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak. Bu 9 takım arasında en son sırada yer alan, yani 'en kötü ikinci' takım organizasyona otomatikman veda edecek. Geri kalan 8 takım ise Play-Off oynama hakkı elde edecek.

İKİNCİ TAKIMIN BELİRLENMESİNDEKİ KRİTERLER

1- En çok puan toplayan
2- En yüksek averaja sahip olan
3- Toplam gol üstünlüğü
4- Takımlar arasındaki ikili averaj


Haberin Devamı
YORUM YAZ