MENÜ

Yasemin Adar'dan tarihi madalya

Türkiye’ye Avrupa şampiyonalarında ilk altın madalyayı kazandıran Yasemin Adar, Dünya Şampiyonası’nda da tarih yazdı. 25 yaşındaki sporcumuz, bu organizasyonda finale kalan ilk kadın güreşçi unvanını da aldı.

Yasemin Adar'dan tarihi madalya

Paris’teki Dünya Güreş Şampiyonası’nda Türkiye’nin madalya serisi kadın güreşinde hem de tarihi başarıyla devam etti. Grekoremeni 2 altın (Metehan Başar-85, Rıza Kayaalp-130) ve 1 bronzla (Atakan Yüksel-66) takım halinde 3. tamamlayan Ay-Yıldızlı ekibimiz, dünkü müsabakalarda da fırtına gibi esti.

Avrupa’da da ilki başarmıştı

2015 ve 2017 Avrupa Şampiyonası’nda altın madalyayı kimseye kaptırmayan ve bu dereceye ulaşan ilk kadın güreşçi olan Yasemin Adar tarihi bir başarıyı bu kez Dünya Şampiyonası’nda yazdı. 25 yaşındaki sporcumuz ilk turda Alman rakibi Maria Selmaier’i tuşla, çeyrek finalde 2017 Asya Şampiyonu Japon rakibi Hiroe Suzuki’i 6- 1’le yarı finalde de Avrupa ve dünya üçüncüsü Estonyalı rakibi Epp Mae’yi 8-5 yenerek finale uzandı. Yasemin Adar bu başarısıyla kürsünün ilk iki basamağını garantilerken, bu organizasyonda en iyi dereceye ulaşan ilk kadın güreşçi unvanını aldı. Daha önce Elif Jale Yeşilırmak, iki kez dünya 3.’lüğü elde etmişti.

Hafize sakatlığına rağmen

63 kiloda mindere çıkan ve yarı finalde Ukraynalı rakibi Yuliia Tkach Ostapchuk’a önde götürdüğü maçı son dakikalarda verdiği puanlarla kaybeden Hafize Şahin de bronz madalya mücadelesi verecek. Bu arada 55 kiloda mücadele eden milli güreşçi Bediha Gün Moğolistanlı rakibine ve 58 kiloda mindere çıkan milli güreşçimiz Ayşe Vatansever ise Kolombiyalı rakibine yenilerek şampiyonaya veda etti. Öte yandan gazetemiz baskıya girdiğinde şampiyonada henüz akşam seansı başlamadığı için, güreşçilerimizin final ve 3.’lük mücadelesi sayfalarımızda yer almamıştır.

Haberin Devamı
YORUM YAZ