MENÜ

Volkan Arslan: Ulusal bir marş

Müzisyen Volkan Arslan, Trabzonspor için bestelediği 50. Yıl Marşı'nın öyküsünü anlattı.

Volkan Arslan: Ulusal bir marş

“Sevgili ağabeyim Erkan Ketenci ile Trabzonspor’a bir marş yazmaya karar verdik. O, sözlerini yazdı. Ben de besteledim. Sözlere kıymetli büyüğümüz Seyfullah Hacımüftüoğlu da destek verdi. Hem taraftarımıza hem de 50. yılımıza yakışan bir marş yaptık. Bizi bu marşı yapmamıza iten motivasyon, bugüne kadar Trabzonspor’a yapılan marşların hepsinin yöresel ruh taşımasıydı. Önemli olan, Trabzonspor’u Anadolu takımları içinden ayıran ve takımı taraftar ile birleştiren, yöresel ruhundan arınmamış olması. Ama bu sene özel, 50. yıl. Trabzonspor, Türkiye’nin 4 büyük takımından biri. Buna yakışan, yöreselin dışına çıkıp daha ulusal bir marş yapmaya çalıştık.”

‘Birçok enstrüman kullandık'

“Karadeniz anlayışından biraz uzak, ama kemençe olmazsa olmazdı. Enstrüman olarak zengin bir altyapı kullandık. Elektro gitar, trompetler, kemençenin batı müziğine empoze edilmesi... Güzel bir karışım çıktı ortaya. Aranjörlüğü sevgili dostum Anıl Özkan üstlendi. Ve bir çok sanatçı dostum da (İlhan Gülten, Bilal Hancı, Fatih Yasin, Atakan Özyurt) vokalleriyle destek verdi. 50. yıla yakışır daha ulusal bir marş besteledik. Trabzonsporumuzun da artık ulusal bir bestesi olduğu düşünüyorum.”

‘Destek almadan zor’

“Biz bu çalışmayı yaparken bizden desteğini esirgemeyen çok değerli ağabeyimiz Aydın Ateş(Özer Nakliyat) katkılarını esirgemedi. Ne kadar kendi çabalarımızla projeyi tamamlamak istesek de destek olmadan bunu tamamlamak çok zor. Kendisi kulübe de çok yakın bir isim aynı zamanda. İnşallah kulübümüzden ve taraftarlarımızdan büyük destek alıp, sezon boyunca maçlarda çalacağını ümit ediyorum.”

‘Taraftarımız çok beğendi’

“Marşı daha yapım aşamasındayken beğenilere sunduk. Yayınlanmadan önce kulis aşaması çok önemliydi. Bizim için önemli olan halkın tepkisi. Ölçmek için tribün lideri Jan Mari ile iletişime geçtik. Kendisi çok beğendiğini söyledi. Hatta devamını talep etti. ‘Tribünde severek söyleriz’ şeklinde bir yaklaşımı oldu. Henüz daha yayınlamadık. Bu röportajdan sonra yayınlanacak.”

‘Güzel bir başlangıç yaptık’

“Bu sene 50. yılı Trabzonsporumuzun. Lige Konyaspor maçıyla güzel bir başlangıç yaptık. Özellikle Burak Yılmaz’ın güzel bir dönüşü oldu. Aslında futbolcuların tamamı takım ruhu sergiledi. Dilerim bestelediğimiz bu marş ile takımımız ruhuna ruh katar, daha da başarılı olur.”

‘Şampiyonluk gelirse...’

“Sezon açılışında bir hafta önce kulübümüzün 50. Yıl kutlamaları yapıldı. Marşı o döneme yetiştiremedik. Çok ince eleyip sık dokuduk, bir çok kez revize edildi. İnşallah şampiyonluk gelirse 50. yılımızda daha güzel, daha coşkulu söylemeyi planlıyoruz.”

Haberin Devamı
YORUM YAZ