MENÜ

Metehan Başar'ın hedefi Tokyo

85 kiloda altın madalyayı kazanarak göğsümüzü kabartan Metehan Başar, inancının ve çok çalışmasının sonucunda başarıların geldiğini söyledi. Genç sporcu ayrıca, en büyük amacının olimpiyat şampiyonluğunu kazanmak olduğunu belirtti.

Metehan Başar'ın hedefi Tokyo

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 85 kiloda altın madalya alan milli güreşçi Metehan Başar, elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Çeyrek finalde Gürcü Roberti Kobliashvili’yi, yarı finalde Dus Davit Chakvetadze’yi, finalde ise Alman Denis Maksymilian’a üstünlük kuran 26 yaşındaki güreşçi, “Hocalarım bana inanıyordu, ben de altın madalya alacağıma inanıyordum. Allah’ıma hamd olsun ki şampiyon oldum. Buraya gelene kadar birçok kamptan geçtik. Hocalarım çok yardımcı oldu. Neticesinde altın madalyayı aldım. İnşallah benden sonra da çok altın madalya geleceğini umut ediyorum” dedi.

‘Madalya sözüm var’

Metehan Başar, madalya töreninden sonra kendisini telefonla arayarak tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olimpiyatlarda da madalya alacağının sözünü verdi. Dünya şampiyonu, cumhurbaşkanı ile yaptığı konuşmada, “İyi bir haber verdiğim için çok mutluyum. Ben de 2020’yi bekliyorum. Allah’ın izniyle o altın madalyayı da size getireceğim” ifadelerini kullandı. Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın da, Metehan ile gurur duyduğunu ve Türkiye’nin madalya kazanmaya devam edeceğini söyledi.

Aileden gelen başarı

Başar ailesi, güreşte kazandıkları uluslararası başarılar ile dikkat çekiyor. Paris’te grekoromen 85 kiloda şampiyon olan Metehan’la birlikte Başar ailesi bugüne kadar dört altın madalya kazandı, bir o kadar da gümüş ve bronz madalya topladı. İlk olarak Metehan’ın amcası Hakkı Başar, 1982 Barcelona Olimpiyatları’ndan gümüşle döndü. Hakkı Başar’ın yeğenleriyle devam etti. Çiçeği burnunda dünya şampiyonunun kuzenleri Yunus Emre Başar ve Samet Başar da Türk bayrağını dünya arenasında göndere çekmeyi başardı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ