MENÜ

BAU SuperMassive artık Vodafone Freezone'lu!

2017 Türkiye Finali'nde 1907 Fenerbahçe'ye yenilen ve 2. olan BAU SuperMassive, yeni sezonda daha iddialı bir proje ortaya koymak üzere Vodafone Freezone ile güçlerini birleştirdi.

BAU SuperMassive artık Vodafone Freezone'lu!

Vodafone Plaza'da gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "E-spor pazarına 5 yılda 30 milyon TL yatırım yapacağız." ifadelerini kullandı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, BAU SuperMassive eSports Kurucu ortağı Hakan Baş, e-spor Yorumcusu Kaan Kuralve BAU SuperMassive eSports oyuncularının katılımıyla Vodafone Plaza'da gerçekleştirilen basın toplantısında 2017 Türkiye Finali'nde 1907 Fenerbahçe'ye yenilen ve 2. olan BAU SuperMasive ile Vodafone Freezone'nun marka ortaklığı için anlaştığı müjdelendi.

30 milyon TL yatırım

İlk olarak açıklamalarda bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, " BAU SuperMassive ile marka ortağı olduk. Bundan dolayı oldukça mutluluk duyuyoruz. Ayrıca Vodafone Freezone olarak e-spor pazarına 5 yılda 30 milyon TL yatırım yapma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

Ayrıca gençleri dijital alana yönlendirmek için çalışmalar yaptıklarının da altını çizen Aksoy, 5'te 5 oyun adlı bir kampanyanın ve Ininal ile ortak bir çalışmanın yapıldığını söyledi.

BAU SuperMassive artık Vodafone Freezonelu


'NBA ve Şampiyonlar Ligi'nden farklı değil'

E-Spor denilince Türkiye'de akla gelen ilk isimlerden biri olan ve yorumculuk yapan Kaan Kural, oyunun gelişimi ve geldiği seviye ile ilgili, " Oyunu sadece gençlik ve çocukla bağdaştırmak doğru değil. Oyun sektörünün prodüksiyonu Hollywood'u şu an geçmiş durumda. LOL Türkiye Finali'ni bir milyon tekil kişi izledi. DOTA'nın dünya şampiyonu 10 milyon dolar kazandı. Şu an bu seviye NBA ve Şampiyonlar Ligi'nden farklı değil." açıklamalarında bulundu.

BAU SuperMassive eSports Kurucu ortağı Hakan Baş ise anlaşmadan dolayı çok mutlu olduklarını belirtirken, "2015'te takımı kurduk En iyi Türk oyuncuları topladık. Bizden başka 2 kez şampiyon olmuş şu an takım yok. 2018'de de bir federasyon kurulması için tüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diyerek takımın ilerleyen dönemlerde daha iyi seviyelerde olacağını belirtti.

Satranç şampiyonluğundan e-spor kariyerine...

BAU SuperMassive oyuncularından olan ve satranç şampiyonluğundan bu yeni serüvene katılmaya karar veren e-spor dünyasında tanınan ismiyle Zeitnot, gerçek ismiyle Berkay Aşıkuzun yaşadığı deneyimleri, "Satranç ve LOL birbirine yakın aslında. Orada da taşları yıkmak için uğraşıyorum." sözleriyle açıkladı.

MİNİ YORUM (Mehmet Caner Kolağasıgil)

Gelişen dijital dünyada e-spor yerin artık tartışmasız bir şekilde kabullendi. Oyuncuların bonservisleri, kazandıkları rakamlar, ligler, federasyon oluşumları gibi gibi etkenler giderek her takımı profesyonel olmaya zorladı. Bu zorunluluk iyi yönde yansımış olacak ki, oyunların artık ekran önünde boş vakit geçirilen bir araç değil, profesyonel kariyer yapabileceğiniz ya da destekleyeceğiniz isimlerin olmasına vesile olacak. Bu konuda öncü olan tüm kulüpleri ve sponsorları tebrik etmek lazım. İlerleyen dönemde televizyonlarda (-ki şimdiden yapılmaya başlandı) futbol maçları yerlerini e-spor'a bırakabilir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ