MENÜ

Fenerbahçe'de 1 numaralı gündem Volkan Demirel

Fenerbahçe’nin oynadığı son 3 maçta rakibin çektiği 7 isabetli şutun 6’sı gol oldu. Kalede yaşanan sıkıntı, Kanarya’nın 1 numaralı gündem maddesi haline geldi. 3 eski kaleci, yaşanan sıkıntıyı yorumladı. Engin İpekoğlu, “Volkan’da ısrar edilmeli” derken, Ömer Çatkıç, “Volkan biraz dinlendirilmeli” yorumunu yaptı. Kerem İnan ise eldivenleri artık Carlos Kameni’nin devralması gerektiği yönünde.

Fenerbahçe'de 1 numaralı gündem Volkan Demirel

Sarı-Lacivertliler sezona peş peşe alınan kötü sonuçlarla başladı. Hayal kırıklığı yaşatan skorların en önemli nedeni, kaleciler Volkan Demirel ve Carlos Kameni’nin yediği hatalı goller oldu. Volkan, Göztepe maçından sonra Trabzonspor karşısında da büyük hayal kırıklığı yarattı.

Tecrübeli file bekçisi yıllar sonra ilk kez kendi taraftarları tarafından yuhalandı. Kameni ise Vardar karşısında yediği hatalı golle çıldırttı. Kocaman’ın haklı isyanı Aykut Kocaman, Trabzonspor maçından sonra yaptığı açıklamada, “Son 3 maçta 6 tane hatalı gol yedik. Bu hem çok şaşırtıcı hem de çok üzücü. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş standardındaki takımlarda böyle hatalar olmaz” sözleriyle yaşadığı hayal kırıklığını dile getirmişti. Kocaman’ın isyanında haklı olduğu rakamlarda da ortaya çıktı.

Bir gol Topal’dan!

Fenerbahçe’nin oynadığı son üç karşılaşma olan Göztepe, Vardar ve Trabzonspor müsabakalarında rakip futbolcuların çektiği şutların 7’si çerçeveyi buldu. Sarı-Lacivertliler bu mücadelelerde biri Mehmet Topal’ın kendi filelerini havalandırması olmak üzere toplam 6 gol yedi!

Fenerbahçe’nin yaşadığı 1 numaralı krizi eski kaleciler Engin İpekoğlu, Ömer Çatkıç ve Kerem İnan; editörümüz Ömer Necati Albayrak’ın Lig Radyo’da yayınlanan Mixed Zone Programı’na değerlendirdi.

İşte Fenerbahçeli oyuncuların moralini bozan o olay!

Volkan dinlenmeli - Ömer Çatkıç

Volkan’ın mutlaka dinlendirilmesi gerekiyor. Bazen kalecinizi bu tür baskılardan uzak tutmanız gerekiyor. Kendisini dinlemesi için zaman vermelisiniz. Çok daha rahat geri dönmesini sağlayabilir. Hatta Göztepe maçında Kameni oynasaydı, Volkan korunabilirdi. Hazırlık maçlarından bu yana hatalı goller yemesi konsantrasyonunu kaybetmesine neden oldu. Kameni’nin kredisi daha fazla. Hata yapsa da taraftar onu görmek istiyor. Volkan’ın mutlaka dinlendirilmeye ihtiyacı var. Taraftarın tepkisini kaldıramıyorsanız üst seviyeden aşağıya iniyorsunuz demektir. Bu baskıyı mutlaka yönetmeniz lazım.

Arkasında durulmalı - Engin İpekoğlu

Uzun yıllar Fenerbahçe’ye hizmet etmiş, uzun dönem de çok başarılı işler yapmış Volkan’ın protesto edilmesi çok yanlış. Futbol hatalar oyunu. Herkes hata yapacak. Kaçırılan onca gol varken yalnızca Volkan’ın hedef olması doğru değil. 39 yaşında futbolu bıraktım, o yaşa kadar pek çok hatalı goller yedim. Beşiktaş’ta oynarken hatalı gol yemiştim, Gordon Milne’e ‘oynamak istemiyorum’ dedim. “Tamam oynatmayayım ama iki hafta sonra sahaya çıktığında yine aynı şeyler olacak. Hatanı unutturmak istiyorsan çık ve iyi oyna” dedi. Haklı da çıktı. Bu yüzden Volkan’ın arkasında durulmalı.

Kameni oynamalı - Kerem İnan

Volkan’da en büyük sorun özgüvenini kaybetmesi. Statlarda baskıya alışkın olan Volkan, kendi stadında bile baskı yaşar hale geldi. Tecrübesinin zirvesindeyken bunu yaşaması ilginç. 4 büyükler arasında kalesi en sağlam Fenerbahçe görünürken en tartışmalı takım haline geldiler. Özgüvenini kaybetmeye devam ederse çok büyük problem olur. Takıma da yansır bu. Olcay’ın şutunda top nereye gitse gol olacakmış. Pozisyon alamamış çünkü. Bu tamamen özgüvenle alakalı. Şu aşamada Kameni’yle devam edilmesi Volkan için daha doğru olacak. Çünkü bu formsuzluğu devam ederse her şey daha kötüye gider.

Futbol takımlarının 3 boyutlu logoları

Haberin Devamı
YORUM YAZ