MENÜ

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

Eray Balcı'nın Bursa at yarış tahminleri

18 Ağustos Cuma Bursa at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Eray Balcı günün programını değerlendirdi.

YİNE,YENİDEN ''NEHİRİNOĞLU''

1.AYAK: Bugüne kadar kaba kum pistte 11 kez start alıp bu koşuların dördünü kazanan ve diğer koşuların tamamında tabela içerisinde yer almayı başaran BERATBEY için en büyük handikap 6,5 aydır pistlerden uzak kalmasıdır. Ancak arka arkaya 1000 ve 1200 metrelik galoplarla hazırlandığı koşuda bu açığı kapatıp istikrarlı yarışlarına bir yenisini ekleyerek kazanan isim olabilir. Son bir yıllık süreçte çok etkili yarışlar koşup sürekli geçilecek rakipler bulan GÖKKURT sorunlarından arınmaya çalışan rakiplerinin de olduğu bu grupta hasrete son verebilir. Ön tarafta kendisini eşlik edebilecek bir rakibinin olmadığı koşuda BABAMENDUH bu ikilinin en ciddi rakipleri olur. Son yarışı parlak olan YÜREKKAAN dokuz ay aradan sonra gördüğü yarışların sonuncusu olan koşuda üçüncülükle ayrılırken artık toparlandım diyen AKALP yarış ne kadar yüksek tempoda giderse var olan şansı bir o kadar artacak olan ZORBEZİRGAN ve son birinciliğini kazandığı pist ve mesafeyi bulan GÜNYÜZÜ altılı ganyanın başlangıç ayağının diğer şanslı isimleridir.

2.AYAK: Her yarış alışkanlık haline getirdiği starttan geç çıkma huyunu biraz aza indirgeyebilirse PATIENT bu koşudan birincilikle ayrılan kısrak olur. Bu zaman kadar start aldığı koşular içerisinde en etkili olduğu pist olan Bursa kumunda KUPALIM son 3-4 aydır bu mesafeli koşularda genelde yorumlarımda yer verdiğim isimlerden biri olmasına rağmen bir türlü beklentilerimi karşılayamayan ARCHMAN kazanana kadar son bir kez daha ön grupta önereceğim isimlerden biri olacaktır. Bursa’da küllerinden doğan ANTONOV ve bu hafta idman pistinde farklılaşan görüntüsü sonrası ONUREFE sürprizde değerlendirilmelidir.

3.AYAK: Henüz 2 hafta önce Kv-7 Aknasip Koşusunda aynı rakiplerini 6-7 kg daha ağır bir sıkletle çok kolay geçmeyi başaran NEHİRİNOĞLU A-3 Karacabey koşusunda aynı rakiplerle bu kez eşit sıklet şartlarında koşacak olup bir kez daha kazanan tay olur.

4.AYAK: Çim pistte start aldığı koşularda 4/3 yapan WONDER Ulubat Koşusunda göstermiş olduğu ultra performansın ardından bugün de birinciliğin en güçlü adayı olup favorimdir. Henüz maiden bir isim olsa gerek baba gerekse anne kan hattıyla kumaş kere kumaş olan BENNATO favorinin en ciddi rakibi olur. Küçük ve misli kuponlar için bu ikili yeterlidir. Sağlam kuponlar için; LION MELODY ve BURAKŞAH ikilisi değerlendirmeye alınabilir.

5.AYAK: Bu mesafelerde İstanbul’da çok zevkli yarışlarına tanık olduğumuz ACQUAPURA ve URFAGÜLÜ rövanş niteliği taşıyan koşunun eşit şanslı isimleridir. Yaşça büyük rakipler yanında çok ciddi rakiplerini geride bırakmayı başarıp adını ikinciliğe yazdırmayı başaran PRENSES NEHİR ve bir çok safkan yarış kariyeri boyunca 22 kez koşmayı başaramazken henüz 8. Ayın içerisinde olduğumuz süreçte bu yıl 22. kez piste çıkacak olan WRITE TO ELLIE bu yoğun temponun yükünü kaldırabilirse ön planda önerdiğim isimlerin ardından devreye girecek bir diğer kısrak olur.

6.AYAK:
Birbirlerine denk güçlerin sahne alacağı koşuda 1200 mesafesini 1.22.26 ile kazanırken parmak ısırtan CÖMERT ÇOCUK etkili performansı sonrası bir kez daha kazanmasını beklediğim taydır. Rakipleri; RUSDAMAT ve MAVRA olur.

8-4-2-7-5-3-1///6-2-5-4-9///4///1-2-5-3///1-7-6-8///1-3-2

Haberin Devamı
YORUM YAZ