MENÜ

Riva'da büyük tehlike!

Sarı-Kırmızılılar’a büyük gelir sağlayacak Riva Projesi’nde ihaleyi kazanan iki şirket, sözleşmeyi belirlenen sürede imzalamadı. İhale, ikinci yüksek teklifi veren Yılmaz İnşaat’a geçti. Onların da sözleşmeye imza atıp, atmayacağı büyük bir merak konusu.

Riva'da büyük tehlike!

Galatasaray’ın, büyük gelir beklediği projelerden biri olan Riva arazisiyle ilgili beklenmedik bir gelişme yaşandı. İstanbul Riva’daki arsası için Emlak Konut GYO tarafından gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ İş Ortaklığı, belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamadı. Bunun üzerine ihale, ikinci en yüksek teklifi sunan Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ’ye verildi. Firma değişince hem Galatasaray’ın hem Emlak Konut’un gelir beklentisi otomatik olarak düştü. İhaleden çekilen Fema İnşaat’ın projesi 3.1 milyar TL değerindeydi ve şirket payı olarak yüzde 38’e denk gelen 1 milyar 178 milyon TL, Cim Bom ile Emlak Konut’un kasasına girecekti. Burada Aslan, yüzde 80’e denk gelen 942 milyon 400 bin TL, Emlak Konut da 235 milyon 600 bin TL gelir elde edecekti.

180 milyon daha az kazanacak

Son durum itibariyle ihale ikinci firmaya geçince şirket payı yüzde 38’den yüzde 25’e düştü. Yılmaz İnşaat, 3 milyar 808 milyon TL’lik proje yaparken, şirket payı için 952 milyon TL vereceğini belirtmişti. Bu durumda ise Galatasaray’ın kasasına 761 milyon 600 bin TL girecek ve bu rakam bir önceki firmanın verdiği rakama göre 180 milyon 800 bin TL daha düşük olacak. Toplam 869 bin 522 metrekare konut alanına sahip arazide 206 bin 497 metrekarelik bir özel orman alanı bulunuyor. 2018’de başlaması ve 3 yıl sürmesi beklenen inşaatı şu an için üstlenen ikinci firmanın da, anlaşmayı zamanında imzalayıp, imzalamayacağı merakla bekleniyor. Hatırlanacağı gibi Başkan Dursun Özbek, Riva ve Florya’dan toplamda 1.5 milyar TL gelir beklediklerini ifade etmişti.

Kombinelerde yıldız bereketi!

Haberin Devamı
YORUM YAZ