MENÜ

"Fenerbahçe'den 2 beden küçük"

Sarı-Lacivertliler'in rakibi Vardar'ı, daha önce Makedonya'da hocalık yapan Yüksel Yeşilova yorumladı: Fener'den 2 beden küçük.

"Fenerbahçe'den 2 beden küçük"

Vardar’ı, daha önce Makedonya’da FC Bregalniça Stip’i çalıştıran Türk teknik adam Yüksel Yeşilova mercek altına aldı: “Vardar, her açıdan Fenerbahçe’den 2 beden küçük bir takım. Sarı- Lacivertliler eğer çok büyük beklenmedik hatalar yapmazsa hem Üsküp’te hem de İstanbul’da kazanan taraf olur. Makedonya’da yıllarca şampiyon olmuş, Shkendija takımı ile tıpkı Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki bir ezeli rekabete sahipler.

Janevski’nin gelmesi daha iyi oldu

Zaten istifa eden Goce Sedloski’nin takımdan ayrılmasına da geçen hafta kaybedilen Shkendija mağlubiyeti neden oldu. Onun yerine Cedomir Janevski geldi. Bir süredir Belçika’da kariyerini sürdüren Janevski’nin gelişi de Fenerbahçe için avantaj. Çünkü takımı yeteri kadar tanıyacak vakti olmayacak. Vardar, sezona başlarken büyük umutlar ve planlarla başladı. Genelde Kırmızı-Siyahlılar, 4-2-3-1 sisteminde oynuyor. Üsküp’teki maçın biraz zor olacağını düşünüyorum.

Kolay kaybetmiyorlar ama...

Çünkü sahalarında kolay kaybetmiyorlar. Tabii ki Fenerbahçe, onların daha önce evlerinde oynadıkları rakipler gibi değil, çok üstün bir takım. Rakibin hücumünda 3 isim etkin konumda; Makedon Dejan Blazevski, Brezilyalı Juan Felipe, bir de diğer Sambacı Jonathan Balotelli. Geçen sezon Avrupa maçlarını da sayarsak bu üç isim toplamda 38 gol attı. Ancak bu gollerin çoğu Makedonya’da atılmış. Bu isimlerin 3’ü de, Süper Lig’de ancak zayıf bir takımın kadrosunda yedek olarak bulunabilir. Takımın en kaliteli oyuncusu bana göre 23 yaşındaki Ermenistanlı sağ açık Tigran Barseghyan.

Gacevski genelde topu sektirir

Kalecileri aynı zamanda Makedonya Milli Takımı’nın da kalesini koruyan Filip Gacevski. Genelde Gacevski, kalesine atılan şutları sektirir. O yüzden dönen topları Fenerbahçeli oyuncuların skor bulmak adına takip etmesinde fayda var.

Haberin Devamı
YORUM YAZ