MENÜ

Abdullah Avcı: Detaylarla kaybettik

Sevilla maçı sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulunan Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, mücadeleyi detaylarla kaybettiklerini söyledi.

Abdullah Avcı: Detaylarla kaybettik

UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu ilk maçında Medipol Başakşehir, İspanya'nın Sevilla takımına 2-1 mağlup oldu. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''Sevilla takımının analizini yaptığımız zaman iki çok önemli opsiyonu var. Çok geniş alanda oynayan, teknik kapasitesi yüksek, bloklar arasına topu sokmaya çalışan ve rakip arkası hareketli oyuncuları var. İkinci bölgede agresif bir savunma yapmak rakibi içe değil, çizgiye yönlendirmek ve orada sert baskı yapmak istiyorduk. Oyun aslında istediğimiz gibi başladı, birinci dakikada öne geçebilirdik. 15. dakikaya kadar oyun dengede gidiyordu. Çaprazdan yediğimiz bir gol. 35-40 arası oyunu kaybettik, bu kadar yüksek düzeyde savunma yaparken, onlar devreye girdi'' dedi.

'Sevilla'dan daha fazla topa sahip olduk'

İkinci devre Sevilla'dan daha fazla topa sahip olduklarını kaydeden Avcı, ''Daha fazla orta yaptık, şut attık, rakip kaleci 5 şut kurtardı. İkili mücadeleyi daha fazla kazandılar. Bardağın bir sürü dolu tarafı var, burada detay kalıyor. Rakibin durağan oyunda, taçtan yediğimiz ikinci golün başlangıcında çabuk oynamaları, oyunun yönünü değiştirdiler, karşılarken sıkıntı yaşadık. Oyun olarak kafa kafaya oynayan hatta pozisyon zenginliği daha fazla olan taraftık. Oyun gücü olarak mutlu ediyor ama skor olarak mutlu etmiyor. Detaylarla kaybettik. Seyirciye teşekkür ediyoruz, 3 sene önce 0 seyirci vardı, bugün 13 bin taraftar vardı. Oyuncularımı ortaya koydukları mücadele nedeniyle tebrik ediyorum. Şimdi lig maçımıza bakacağız'' diye konuştu.

'Umarım karşılığını alırız'

Oyunun başında kaçırdıkları golü bulsalardı sonucun farklı olabileceğini ifade eden Abdullah Avcı, ''Oyunda öne geçersek bunu sonuna kadar kullanmak istiyoruz. İlk defa Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz, aynı mücadeleyi yapacağız, kazanmak isteyeceğiz. Bunun için planlarımızı tekrar ortaya koyacağız. Umarım karşılığını alırız. Gelişimimize çok önemli katkı sağlıyor'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ