MENÜ

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını yorumladı.

İstanbul at yarış tahminleri - Şair Gençer O'nun yorumları

16 Ağustos Cuma İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını yorumladı.

Semihbey bu kez Maiden’den Çıkar

1.Ayak: İstanbul’da iki koşuya giren ve her iki yarışını da kazanan Büyük Doğu üçüncü kez bu piste çime çıkacak olup favorimdir. Özcan Yıldırım ile koşuya girecek olan safkanın bu binici ile kazandığı koşusu dikkat çekici olup bu rakipler arasında favorimdir. Start problemi yaşamadığında iyi sonuçlar alan Olgunbaba ikinci şans tanıdığım isimdir. Daha sonra Kavzan, Erayhan, Turanhan ve Beyrek birincilik şansı tanıdığım atlardır. Cefakeş bu pisti iyi bilenlerden biri çok sürprize yazalım.

2.Ayak: Genelde sürpriz sonuçların yaşandığı satış koşularından biri ile daha karşı karşıyayız. 1 nolu Atom Adam bu pistte tecrübe sahibi değil ama iyi koşmasını bekliyorum ve favorimdir. 10 nolu Küçük Demirkırım, 8 Truvaprensi, 2 Birümit ve Pirsus şans verdiğim diğer atlardır.

3.Ayak: Aziziye Koşusu 1400 metrede olup büyük bir rövanş koşusu yaşanacak. Geçen sefer 1600 metre olan Çanakkale Zaferi Koşusu’nda Yeltay yüksek tempoda kaçmış ve son metrelerde sallanınca Taliphan ile birlikte iki rakibine daha geçilmişti. Bu kez tempoyu ilk 800 metrede 54-55 civarı geçebilirse Yeltay’ın kazanmasını bekliyorum. Mesafe uzadıkça Taliphan daha iyi olup hızlı gidecek yarışlar bu atın lehine olacaktır. 1 nolu Alişhan bu gruplarda söz sahibi bir tay ve yakında kazanacaktır. Bu kez jokeyinin değişmesi ile iddiası artan Altepe, potansiyelli tay Sinanlı ve Ankara’da G2 galibi olan Sorgunaslanı diğer şans verilecek taylardır.

4.Ayak: İlk yarışında Yağızat’ı uzak geçen Gümüşkesen iyi bir Turbo yavrusu olup çim piste yatkınlık gösterebilirse bu pistte de iş yapacaktır. Bugün için favorimdir. Çim pistteki iki koşusu da etkili olan Mucizekaya ikinci atımdır. Garzan ateşi, Rişvanoğlu, Sanberk rakip olarak gördüğüm diğer atlardır.

5.Ayak: İstanbul’da girdiği koşularda Nadas’ta 4’üncü, Kısrak Koşusu’nda 1’inci, Gazi’de 6’ıncı ve Özdemir Atman’da 1’inci olan Tarsus Beyazı Veliefendi pistini mükemmel koşmakta olup favorimdir. Mesafe kısa gelir diye yanına Lucky Moment, Chachkova, Cheri Cheri Lady gibi formda isimleri yazmak gerekir. Ama bu grupta bu kez Mi Bombon bombayı patlatabilir.

6.Ayak: Girdiği koşu sayısı 8’e ulaşan Semih Bey sık koşuyor gibi gözükse de Timetosaygoodbye, Wenona, After Party, Gögğüsgeren, Aga Osman, Bayezid, Corcovado gibi açık yarışlarda koşacak taylara geçilen ve Maiden kalmış bir isimdir. Bu grupta kazanarak artık Maiden’den çıkar.

2,8,7,3,6,4,1 // 1,10,8,2,7 // 11,10 // 5,2,4,6,8 // 8,2,1,3,5 // 5

Haberin Devamı
YORUM YAZ