MENÜ

Bizimkiler başlıyor

Avrupa’nın önde gelen üç liginde takımlar sezonu bu hafta sonu açıyor. La Liga, Serie A ve Bundesliga’daki Enes Ünal, Hakan Çalhanoğlu ve Çağlar Söyüncü gibi pek çok isim bu uzun maratonda kulüplerinin başarısı için ter dökecek.

Bizimkiler başlıyor

İngiltere ve Fransa’nın ardından Avrupa’nın diğer üç büyük ligi de sezona merhaba demeye hazırlanıyor. Eski kıtanın dev ekipleri, İspanya La Liga, Almanya Bundesliga ve İtalya Serie A’nın en büyüğü olmak için sahaya inecek. Bir çok temsilcimiz de bu dev yarışlarda takımlarının başarısı için ter dökecek.

Enes ve Cenk yeni takımlarıyla

Şampiyonluk yarışının Real Madrid ve Barcelona arasında geçmesi beklenen La Liga’da, dört Türk futbolcu sahne alacak. Geçen sezon kiralık olarak oynadığı Twente’deki performansıyla göz dolduran Enes Ünal, bundan sonra gollerini Villareal’in başarısı için sıralayacak. 14 milyon Euro’ya Manchester City’den Sarı Denizaltılar’a transfer olan genç futbolcu, attığı 19 golle Hollanda ekibinde yılın futbolcusu seçilmişti. Kariyerine İspanya’da devam edecek bir diğer Türk Cenk Gönen, Malaga’da kaleyi devralmaya çalışacak. Galatasaray’dan Deportivo La Coruna’ya giden ve futboluyla büyük övgü alan Emre Çolak ilk haftada Real Madrid karşısına çıkacak. Barça’daki geleceği halen belirsizliğini koruyan Arda Turan da İspanya’da forma savaşı verecek. Yıldız ismin ilk 11’de oynaması beklenmiyor.

Nuri, Ömer, Çağlar...

Son beş yıldır şampiyonluğa Bayern Münih’in ambargo koyduğu Bundesliga’da bünyesinde bulundurduğu Türk oyuncularla dikkat çekiyor. Bayern Leverkusen’den Borussia Dortmund’a transfer olan Ömer Toprak, Nuri Şahin’in yeni takım arkadaşı olacak. Dortmund’daki diğer milli oyuncumuz Emre Mor’un ise transferindeki belirsizlik ise halen sürüyor. Geçen sezon Wolfsburg’la Play-Out oynayan ve küme düşmekten son anda kurtulan Yunus Mallı, küçülmeye giden takımı ile Avrupa kupalarına katılma mücadelesi verecek. Altınordu’nun ülke futboluna kazandırdığı değerlerden biri olan Çağlar Söyüncü, Almanya’daki ikinci sezonunda yükselişine devam etmek istiyor. Geçtiğimiz yıl savunmadaki oyunu ile göze çarpan genç oyuncu, Alman basını tarafından yılın 11’ine seçilmişti. Futbolseverler Kerem Demirbay, Kenan Karaman, Levent Ayçiçek gibi genç gurbetçileri de Bundesliga’da izleyebilecek.

Serie A’nın iki Türk yıldızı

2016-2017 sezonunda İtalyan ekipleri kadrolarında hiç Türk oyuncu bulundurmazken, bu yıl iki yıldızımız Serie A’da boy gösterecek. Çinli yatırımcıların kulübü satın almasının ardından dev transferlere imza atan Milan, 22 milyon Euro’ya takıma kazandırdığı Hakan Çalhanoğlu’dan çok şey bekliyor. Başkent ekibinde orta sahanın lideri olması beklenen Hakan, UEFA’dan aldığı 4 aylık ceza sebebiyle şubattan beri resmi maça çıkmadı. Medipol Başakşehir’den 14 milyon Euro’ya Roma’a giden Cengiz Ünder de yeni takımında hem yıldız isimlerle forma savaşına girecek, hem de futbolunu geliştirmeye çalışacak.

Ege Çubukçu

Haberin Devamı
YORUM YAZ