MENÜ

Ercan Fırtına'nın Elazığ at yarış tahminleri

Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Ercan Fırtına günün programını değerlendirdi.

Ercan Fırtına'nın Elazığ at yarış tahminleri

14 Ağustos Pazartesi Elazığ at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Ercan Fırtına günün programını değerlendirdi.

YÜKSEK UÇUŞ BU DEFA ALÇAK’TAN UÇTU

Günün bankosu sayılan ve bir çok yarışseverin kuponlarına tek attığı YÜKSEK UÇUŞ isimli başarılı safkan jokeyi ONUR YILDIZ’ ın 600 gram civarı eksik siklet ile atına binmesinden dolayı yarış öncesi ve sonrası yapılan tartıların birbirini tutmamasından dolayı tüzük gereği kazanmış olmasına rağmen en arkaya atılarak yarışın değişmesi sağlanmıştır. Eminiz safkanın ilgilileride muhtemelen büyük üzüntü içindedirler ama maalesef yapacak bir şey yook çünkü emsal örnekleri geçmişte bulunmaktadır ve aynı kararlar verilmiştir. Burada 600 gram tartı sonunda eyer takımları hazırlanırken madrabanın gözüne konulmamışmıdır yoksa ilk tartıda bir hata mı söz konusudur bunu kamera kayıtları ortaya çıkaracaktır veya eyer tam olarak verildide mesela eksik olan gramaj kurşun madarabadan yarış içinde düştümü? Buda acaba olarak kayıtlara geçen bir başka sorudur. Ama her ne olursa olsun burada en büyük zararı yarışsever görmüştür. Bunu da unutmamakta fayda var diye düşünüyorum, Şimdi ONUR YILDIZ isimli kardeşimi hakikaten çok beğenir çok takdir ederim zira iyi ve güzel at biniyor delikanlı yalnız benim kafamda kalan bir sorum var bu delikanlıya, İzmiden yakın dostlarımdan aldığım bilgiler ışığında günün 2. Koşusunda deklare olduğu ata tartı mahalinde olmadığı için yerine başka bir jokey bindi galiba uçak rötor yapmış, acaba bundan dolayı o gün için kafası karışıkmıydı veya bugün için konsantre olamamış ve acaba üretken değilmiydi bilinmez ama Şimdi müsaade ederseniz komiser raporlarına bir bakalım diyorum.

İZMİR KOMİSER RAPORU

9 numarada kayıtlı HÜSNALIM isimli atın jokeyi Onur YILDIZ, koşu öncesi tartıya gelmemiş ve tartı yükümlülüğünü yerine getirmediğinden savunması alınmıştır. Onur YILDIZ' ın uçağının rötar yaptığı ve bu yüzden yarışa yetişemediği uçak rötar belgesinden anlaşıldığından herhangi bir ceza verilmemiştir.
6. koşuda 3 numaraya kayıtlı YÜKSEK UÇUŞ isimli atın jokeyi Onur YILDIZ’ ın koşu öncesi tartısının 54,00 kg olduğu ve yarış sonunda yapılan tartısının ise 53,400 kg olduğu tartı hakemliğince tespit edilmiş olup tartı farkının -600 gr olduğu anlaşılmıştır. At Yarışları Yönetmeliğinin 120. maddesi 6. fıkrası gereğince, (gayri resmi sıralama 3, 11, 2, 8, 9 iken) aşağıdaki şekilde derece değişikliği yapılmasına karar verilmiş ve sıralama; 1 inci 11 haşa no’lu HAFİZE SULTAN, 2 inci 2 haşa no’lu FANİZAN, 3 inci 8 haşa no’lu AĞRI DAĞI FIRTINASI, 4 üncü 9 haşa no’lu BAMBAM, 5 inci 4 haşa no’lu BABAKAYRA şeklinde kesinleşmiştir. 3 numaraya kayıtlı YÜKSEK UÇUŞ isimli atın jokeyi Onur YILDIZ, tartı yükümlülüğünü yerine getirmediğinden dolayı, 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 120/6. maddesi gereği, 15 (onbeş) gün süreyle Tribün ve eklentileri dışında yer ve tesislere girmekten ve sanat icrasından men ve 648 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

ELAZIĞ YORUMLARIM

1.AYAK : Efendim günün ilk ayağında Tirebolu, Sultandan, Oğlumyalaz, Oyunbozan, Zirvetay, Bilekkaya, Beyhak, Malta Şahini ve Acun yazdım gitti.

2.AYAK : Aykaçhan, callıfornıa, Amerıcan Snıper, Presto veKıng Kaıser yazmak lazım diye düşünmekteyim.

3.AYAK : Kara Mahmut, Simental, Concrete, My Heart, Deli Nusret ve Düldürbir arasında gibi gibi sanki.

4.AYAK : Ayçıra, Korateş öncelikle yazılmalı derim, daha sonra ve bilahare Dilaverağa, Şükranın Oğlu ve Sırkaya yazalım diyorum.

5.AYAK : Powerrun banko

6.AYAK :
New Alaçat, Metinbaba, Sturdy ve Canberkhan yazıp günün son ayağınıda böyle bekleyeceğim, selamlar saygılar ve kesinlikle bol şanslar diler herkeşe I LOVE YOUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU.

ELAZIĞ ALTILIM


( 6-9-12-13-3-7-1-4-11 ) ( 2-3-1-10-4 ) ( 10-1-2-6-5-4 ) ( 2-5-6-3-1 ) ( 3 ) ( 1-2-10-5 )

Haberin Devamı
YORUM YAZ