MENÜ

İki üniversite mezunu engelli yüzücünün örnek azmi

Adana’da 12 yaşında silahla yaralanma sonucu koltuk değneklerine mecbur kalan milli yüzücü Volkan Öznergiz, üçüncü bir üniversitede eğitimine devam etmesinin yanında yeni madalyalar kazanmak için şampiyonalara hazırlanıyor.

İki üniversite mezunu engelli yüzücünün örnek azmi

Adana’da 12 yaşında silahla yaralanma sonucu koltuk değneklerine mecbur kalan milli yüzücü Volkan Öznergiz, üçüncü bir üniversitede eğitimine devam etmesinin yanında eylül ayında Meksika’da yapılacak Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’na katılmayı hedefliyor.

Silahla yaralanması sonucu omuriliğinde oluşan hasar nedeniyle yürüme yetisini kaybeden ve 16 yaşına kadar içine kapanık biri olarak yaşayan 33 yaşındaki Volkan Öznergiz, liseden mezun olmasının ardından önce Çukurova Üniversitesi Almanca Öğretmenliği, sonra da Anadolu Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümlerinden mezun oldu.

Engelli olmadan önce yaptığı yüzme sporuna da devam etmeye karar veren Volkan Öznergiz, geçen yıl yeniden başladığı bu branşta milli takıma yükselmeyi başardı.

Anadolu Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde öğrenci olan milli yüzücünün, eğitim hayatı ile spordaki azmi, çevresindeki çok sayıda kişiye örnek oldu.

Volkan Öznergiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaza geçirdikten sonra yüzmeye 20 yıl kadar ara verdiğini söyledi.

Suyun kendisi için her zaman bir tutku olduğunu ifade eden milli sporcu, "Engel, benim için ne avantaj ne de dezavantaj oldu. Ben zaten hayallerimin peşinden giden bir insanım. Engelimin beni biraz daha yavaşlattığını söyleyebilirim ama nihayetinde ben hayallerimi gerçekleştirdim. Yüzmede geçen yıl başladığım serüvene güzel bir şekilde devam ediyorum." diye konuştu.

"Hedefim Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası"

Volkan Öznergiz, yaklaşık 50 ülkeden 600 sporcunun katıldığı Berlin 2017 Bedensel Engelliler Dünya Serisi’nde altıncı olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çok daha büyük başarı elde etmeyi hedefleyerek gittiğim bir yarıştı. Bundan sonra çok daha iyi olacağını biliyorum, eksiklerimizi gördük. Şimdiki hedefim, eylül ayında Meksika’da yapılacak Dünya Paralimpik Yüzme Şampiyonası’nın kadrosuna seçilmek. Eğer görev verilirse, milli formayı Meksika’da temsil etmek istiyorum. Ülkemizden de büyük bir katılım olacak. O kadroda olmak için çalışıyorum. Şu an yaptıklarımı engelli olmadan önce hiç düşünmemiştim. Tabii bunlara yakın hayallerim vardı ama engelli olduğunuzda planlar tamamen değişiyor. Zaten sürekli eğitimin içinde olmak isteyen birisiyim. Engelli olduktan sonra da bunu başardım. Su sporunu çok severdim. Bütün yaz suyun içinde geçerdi, denizde olurdum, yüzmeyi çok seviyordum."

Atlas Engelliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı ve Volkan Öznergiz’in antrenörü Zehra Eruçar da 2016’dan beri milli sporcuyla çalıştığını aktardı.

Volkan Öznergiz’in çok azimli bir sporcu olduğuna dikkati çeken Eruçar, "Volkan Öznergiz, Türkiye Şampiyonası’nda 50 metre sırtüstü ve 50 metre kurbağalamada Türkiye barajını kırdı. Dünya A barajını geçti ve bunun üzerine milli takıma çağrıldık. Milli takımla Berlin’de yapılan dünya serisine gittik ve 6’ncı olduk. Muhteşem bir başarıydı. Ay-yıldızlı formayı taşımak büyük bir gurur." ifadelerini kullandı.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ