MENÜ

Trans Taurus Dağ Bisikleti Rallisi'ne yoğu katılım

Antalya’nın Kemer ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenecek dağ bisikleti rallisine 7 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılması bekleniyor.

Trans Taurus Dağ Bisikleti Rallisi'ne yoğu katılım

"Trans Taurus Dağ Bisikleti Rallisi", Antalya’nın Kemer ilçesinde yapılacak.

Kemer Belediyesi destekleriyle Kemer Kaymakamlığı tarafından düzenlenecek "Trans Taurus Dağ Bisikleti Rallisi"nin ikincisi 3-5 Kasım’da gerçekleştirilecek. Yarışa 7 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun katılması bekleniyor.

Türkiye’nin ilk dağ bisikleti yarışı olarak bilinen organizasyonda sporcular, Toros Dağları’nın manzarası eşliğinde zorlu parkurlardan geçerek dereceye girebilmek için pedal çevirecek.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kemer bölgesinin doğa sporlarına uygun olduğunu belirterek, ilçedeki doğal parkurların ülke tanıtımına da katkı sunduğunu kaydetti.

Organizasyonun genel direktörü Ömer Nizam, ise 3 gün sürecek yarışta sporcuların 3 farklı etap geçeceğini ve yaklaşık 200 kilometrelik parkuru tamamlamaya çalışacaklarını söyledi.

Yarışın Türkiye-Rusya ilişkilerine de katkı sunacağını belirten Nizam, "Rusya’dan 50 sporcunun katılmasını bekliyoruz. Bu turizme de katkı sağlayacaktır. Sporculara, Toros Dağları’nın yaylalarını görme ve eşsiz doğanın manzarası içinde pedal çevirme imkanı sunuyoruz." dedi.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ