MENÜ

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Şair Gençer O'nun İstanbul at yarış tahminleri

28 Temmuz Cuma İstanbul at yarış tahminleri. Fanatik Hipodrom yazarı Şair Gençer O günün programını değerlendirdi.

Önce Semend sonra Baba Atlı bekliyorum..

1.Ayak: 3 yaşlı tayların hand-16 koşusunda mesafe 1500 metre ve sentetik pistteki koşuda Mob Rules ilk şansı vereceğim taydır. Kazandığı son yarışında ilk kez sentetikte kazanan tay derece olarak tatminkar gözükmemiş olsa da bu kez daha iyi koşacaktır. Mortodela yakaladığı iyi form ile çok iyi koşuyor ve bu grupta birincilik adayı atlardan biri olacak. Whisper’ın son yarışını ölçü almayı takı değişikliği yaramamıştır. Gaddara, Luxemburg ve Oddjob sürpriz şansı verdiğim atlardır.

2.Ayak: Kosova Koşusu 1900 metre çimde yapılacak olup çim pistte etkili olmuş kaliteli atları bir araya getirecek. Son yarışında çok iyi koşan Semend hızlı gitmesini beklediğim bu yarışta favorim hatta bankomdur. Stiline göre hızlı gitmesini isteyeceği bu yarışın lehine tempo ile gitmesi çok muhtemel olan Semend geldiği form seviyesi itibariyle kazanır düşüncesindeyim.

3.Ayak: 2 yaşlı tayların şartlı 1 koşusunda bu kez 10 tay izleyeceğiz. Kaydın az olması nedeniyle bölünmeyen bu koşuda silinen çok at da olmadı. Herkesin hedef yarış olarak seçtiği bir koşu olması sürpriz beklentimi artırıyor. Ancak pedigri kalitesi yüksek olan Panta Rhei, Magic Beauty, Bodyguard Hero gibi atların olmasıyla bu koşuda daha az sayıda tay da yazılabilir. Kaliteli bir anne hattına sahip Panta Rhei bakalım ilk yarışında nasıl koşacak. Fiziği oldukça kuvvetli olan bu dişi tay yanında Toruk Macto gibi aygırlık yapan bir ismin kardeşi olan Magic Beauty ve Amerika satışta almak istediğim ancak Fedai Kahraman’a nasip olan Your Flame In Me’nin yavrusu Bodyguard Hero gibi yüksek kan hattına sahip isimler olunca tek yazmak riskli. Big Champ ve Valencia sürpriz taylardır.

4.Ayak: Yaz handikabı koşusu 1400 metrede yapılan bir yarış ve 3+ yaşlı atlar yer alacak. Kendi yaş grubunda kazanarak gelen Copperfield bu kez abilerle koşacak. Banko yazmak isteyenlere itiraz etmem ama altılıyı cazip oynayanlar Sinclar, Duke Of Kent yazacaklar. Here To Fly ve Hidden Jewels ile kapatmak isteyenlere de itirazım yok.

5.Ayak: Çim pistte iyi bir performansa sahip olan Baba Atlı sentetik pistte de kolay yarış kazanabiliyor. Son olarak Adını Sen Koy kazandığı gün 5’inci kalan Baba atlı bu kez çimde ve uzayan mesafede yer alacak olup kazanmasını bekliyorum.

6.Ayak: Yeniköy Koşusu 1200 metrede ve sentetik pistte koşulacak olup ilk şansı 1 nolu Madam Elli’ye vereceğim. Açık yarışta koştuğu gün bariyer dibinden sprinti ile ikinci olan ve bugünkü rakibi Güle Güle önünde yer alan kısrak sentetik pisti yadırgamaz ise kazanmaya yakındır. Güle Güle, Ulukız ve Düşlem rakip gördüğüm isimlerdir.

5,2,7,9,3,4 // 8 // 8,5,2,1,9 // 1,,3,4 // 5 // 1,2,3,6

Haberin Devamı
YORUM YAZ