MENÜ

Milliler hazırlıklarına Ankara'da devam ediyor

Erkek Milli Takımı, 4-6 Ağustos’ta İngiltere’de yapılacak şampiyonanın hazırlıklarını Ankara’da sürdürüyor.

Milliler hazırlıklarına Ankara'da devam ediyor

Görme Engelliler Judo Erkek Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına Ankara’da devam ediyor.

Teknik Direktör Ahmet Kambur yönetiminde 13 sporcunun yer aldığı ekip, 4-6 Ağustos’ta İngiltere’nin Birmingham kentinde düzenlenecek organizasyona, Eryaman Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde, günde çift antrenman yaparak hazırlanıyor. Kambur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara’daki çalışmalarını 31 Temmuz’da tamamlayacaklarını belirterek, "Çalışmalar güzel gidiyor. Ufak tefek sakatlıklarımız var ama bu sporcularımız toparlanma sürecindeler. Bu bir ekip işi. Her geçen gün takımda taşlar yerine oturuyor ve daha iyiye gidiyoruz. Avrupa Şampiyonası’nda sporcularımızın performanslarının üzerine çıkacağını düşünüyorum." diye konuştu.

Asıl hedeflerinin 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları olduğunu vurgulayan Kambur, "Tokyo’da altın madalya alabilecek sporcular yetiştirmek istiyoruz. Buradaki sporcularda potansiyel var. Olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlık yapmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. Kambur, sporcuların psikolojik desteğe ihtiyacı olduğuna işaret ederek, "Yaşım gereği sporculara bir baba gibi motivasyon sağladığımı düşünüyorum. İyi bir ekip olursak başarılı olacağımıza inanıyorum. Ben partner sporcu olarak görme engellileri tercih ediyorum. Çünkü alttan gelen sporcuların da yetişmesini sağlamak istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ahmet Kambur, şöyle devam etti:

"Bazı sabahlar kondisyon koşuları yapıyoruz. Her gün sabah ve akşam antrenmanlarımız var. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanımız Hasan Sayyıdan destek veriyor. Devletin, verdiği tesisler olmasa biz çalışamayız. Hazırlık kampı, sporcuları olumlu yönde etkiledi. Takım ruhunu sağladık. Kamp bize hem dayanıklılık hem de moral ve motivasyon açısından çok yararlı oldu. Bu tesis sporculara çok katkı sağlayacak."

Kambur, "Sporda şöyle bir terim vardır. Siz sporu bir gün bırakırsanız, o sizi her gün bırakır. Bir kampta çalıştıktan sonra diğer kampta üzerine koyabilmişsek, olmuş demektir. Şu anda kampın daha da iyiye gittiğini düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Görme Engelliler Judo Erkek Milli Takımı’nın kamp kadrosunda şu sporcular yer alıyor:

Recep Çiftçi, Lokman Artan, Kadir Yıldırım, Serdar Aydın, Hidayet Sevinç, Yasin Çimçiler, Gökçe Yavuz, İbrahim Bölükbaşı, Sabri Yur, Gökhan Biçer, Erkan Özaydın, Onur Taştan, Dursun Hayran.

Haberin Devamı
YORUM YAZ