MENÜ

BMX'in Türkiye'deki kralı Arif Gül Köln'de şampiyonluk istiyor

Bisikletle akrobatik hareketler yapan sporcuların yarıştığı BMX’inAvrupa’daki en prestijli şampiyonası, bu haftasonu Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenecek.

BMX'in Türkiye'deki kralı Arif Gül Köln'de şampiyonluk istiyor

Bisikletle akrobatik hareketler yapan sporcuların yarıştığı BMX’inAvrupa’daki en prestijli şampiyonası, bu haftasonu Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenecek. 48 profesyonel sporcunun katılacağı şampiyonada RedBull sporcusu Arif Gül de mücadele edecek. 19 yaşında olmasına karşın yakaladığı başarılarla dikkat çeken Arif, geçtiğimiz sene beşinci tamamladığı turnuvada bu kez birinci sıra için çabalayacak.

Kitlesini her geçen sene artıran, 2008 Pekin Olimpiyatları’ndan bu yana da olimpik takvimde yer alan BMX’in Avrupa’daki en köklü şampiyonası, bu haftasonu Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenecek. Bisikletle akrobatik hareketler yaparak en fazla puanı toplamaya çalışacak sporcuların mücadele edeceği şampiyonada RedBull sporcusu Arif Gül de ter dökecek. 19 yaşındaki sporcu, geçtiğimiz sene organizasyonu beşinci sırada tamamlamayı başarmıştı. 1 sene boyunca çalışmalarına aralıksız devam eden Arif, Avrupa’nın en iyisi olmak istiyor.

Köln Gençlik Parkı’ndaki şampiyonaya 48 profesyonel sporcu katılacak. Street, flatland, oldschool ve spine mini kategorilerinde yarışacak sporculara, hareketlerinin zorluğuna göre puan verilecek. Türkiye’yi temsil edecek Arif Gül ise diğerlerine göre daha geniş bir parkurda yapılan street disiplininde şampiyonluk kovalayacak. Köln’de birincilerin para ödülü ise 15 bin Euro.

Geçtiğimiz seneki şampiyonaya street dalında Almanlar damga vurmuştu. Beşinci sırada yer alan Arif dışında dereceye giren tüm isimlerin Alman olması dikkat çekmişti.Birinciliği FelixPrangenberg, ikinciliği Daniel Portorreal, üçüncülüğü ise MoritzNussbaumer almıştı.

Röportajlarında uluslararası bir başarı yakalayarak kendisini ispatlamak istediğini sık sık belirten Arif, daha önce İstanbul’da dünyaca ünlü isimlerin de katıldığı Kanyon Urban Freestyle ve İstanbul Extreme Fest’debirinci olmuştu.

BMX Köln’de Türkiye’yi profesyonel kategoride Abdullah Samet Erdem de temsil edecek. Amatörde ise Talha Türkaslan, Batuhan Güldengel, Mesut Serdar İncenacar, Taner Erdas, İsmail Emre Dalgıç ve Murat Özdemir yarışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ