MENÜ

Başpehlivanı Balaban, memleketinde davul zurnayla karşılandı

656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı İsmail Balaban, memleketi Antalya'da güreş severler tarafından davul zurnayla karşılandı. Balaban ile Kırkpınar'da ikincilik kupasının sahibi Orhan Okulu, araç kortejiyle şehir turu atarak vatandaşları selamladı.

Başpehlivanı Balaban, memleketinde davul zurnayla karşılandı

656'ncı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı İsmail Balaban, memleketi Antalya'da güreş severler tarafından davul zurnayla karşılandı. Balaban ile Kırkpınar'da ikincilik kupasının sahibi Orhan Okulu, araç kortejiyle şehir turu atarak vatandaşları selamladı.

656'ncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin finalinde karşılaşan Antalyalı iki başpehlivan İsmail Balaban ile Orhan Okulu, kent girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı. Uzun araç konvoyu oluşturan güreş severler, davul zurna ve tezahüratlar eşliğinde altın kemer sahibi İsmail Balaban ile Orhan Okulu'ya sevgi gösterisinde bulundu. Balaban ve Okulu üstü açık otobüsle Döşemealtı İlçesi'nde kent girişinden ilçe belediyeye geldi. Burada Döşemealtı Belediye güreşçisi Okulu ve Belediye Başkanı Turgay Genç, Balaban ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile güreş severleri selamladı.

Törende konuşan İsmail Balaban, güreşe altın kemer kazanma hayaliyle başladığını anlattı. 2008 yılından itibaren Konyaaltı Belediyesi'nde güreşçisi olarak er meydanına çıktığını hatırlatan Balaban, Başkan Muhittin Böcek'e teşekkür etti. Başkan Böcek'in manevi babası olduğunu dile getiren Balaban, Hedefimiz altın kemeri Antalya'ya getirmekti. Bu hedef doğrultusunda çalıştık. Güzel bir kamp dönemi geçirdik. Sezona güzel başladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Altın kemerim sevenlerime Antalyalı hemşerilerime armağan olsun. Bundan sonraki hedefim 3 yıl üst üste birinci olup altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum dedi.

Orhan Okulu ise İsmail Balaban'ı başarısından dolayı tebrik etti. Balaban ile arkadaş olduklarını belirten Okulu, Orada kıyasıya mücadelemizi verdik. Altın kemer İsmail kardeşimize nasip oldu. Gurur verici. Antalyamıza getirmek için hep birlikte hareket ettik. Kemer Antalyamıza nasip oldu. Bu yıl ikinci olduk, hedefim seneye altın kemeri Döşemealtı'na getirmek diye konuştu.
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de altın kemeri Antalya'ya getirmek için mücadele ettiklerini kaydetti. Okulu'nun çok güzel karşılaşmalar çıkardığını belirten Genç, Seneye altın kemeri Döşemealtı'na getireceğiz. İsmail'e başarılarının devamını diliyorum. Çok güzel güreşler çıkardı, hak ederek alnının teriyle altın kemere ulaştı dedi. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise Kırkpınar'da Turgay Genç ile çok heyecanlı anlar yaşadıklarına değindi. Manevi oğlu olarak tanıttığı İsmail Balaban'a yaşattığı gurur için teşekkür eden Başkan Böcek, Okulu'ya da tebrik etti. Törende CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, pehlivanlara çiçek ve plaket verdi.

Törenin ardından Antalyalı pehlivanlar Balaban ve Okulu ile beraberindekiler araç konvoyuyla kent turu attı. Vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğu pehlivanlar, sevenlerini selamladı. Kent turunun ardından pehlivanlar Konyaaltı Belediyesi'ndeki etkinliğe katıldı. Balaban buradaki konuşmasında da Okulu ile alt boylardan itiraben kıran kırana güreştiklerini anlattı. Finalde de çok iyi mücadele ettiklerini belirten Balaban, er meydanında rakip olduklarını, ancak çok iyi dostlukları bulunduğunu belirtti. Balaban, üst üste 3 yıl altın kemeri kazanarak Antalya'nın ebedi kemer sahibi olmasının sözünü verdi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ